Конте призова шефовете на Челси да не тръгват по "глупавия път"

10:47
Конте призова шефовете на Челси да не тръгват по "глупавия път"

Мениджърът на Челси Антонио Конте е на мнение, че евентуално негово уволнение в разгара на сезона ще бъде голяма грешка на клубното ръководство.

Италианецът е под огромен натиск след поредните тежки поражения от Борнемут и Уотфорд, а медиите не спират да коментират темата за неговото уволнение.

Таблоидите са уверени, че шампионът в Премиършип във всеки един момент може да замени Конте с Луис Енрике. В понеделник Челси посреща Уест Бромич Албиън на "Стамфорд Бридж", а двама бивши треньори на лондончани загубиха работата си след мачове именно с този отбор - Андре Вилаш Боаш и Роберто Ди Матео. Конте сигурно е запознат с този факт и посъветва ръководството да мисли разумно.

"Оставам с впечатлението, че се сражаваме за оцеляване. По мое мнение, ти продължаваш сътрудничеството с един треньор не заради това, което е постигнал за един сезон, а защото вярваш в него. И тогава се опитваш да създадеш нещо заедно с него. Това обаче не означава, че непременно трябва да спечелиш нещо, защото не е лесно, особено в Англия. Можеш и нещо да спечелиш, но в същото време клубът да не е доволен от теб и да ти покаже вратата. Или пък да се довериш на треньора и неговата работа, продължавайки сътрудничеството и създавайки нещо важно, дори и да не се стигне до трофей. Има два пътя - глупав път и умен път. Ако клубът реши да ми покаже вратата, значи те не са доволни от работата ми. Както добре знаете, контрактът ми изтича през 2019 г. Личното ми желание е да остана и да продължа да работя за доброто на Челси", подчерта Конте, цитиран от The Telegraph.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари