Гатузо за Кутроне: Като Индзаги е, има отрова в него

12:22
Гатузо за Кутроне: Като Индзаги е, има отрова в него

Треньорът на Милан Дженаро Гатузо не спести похвалите си по адрес на нападателя Патрик Кутроне. 

"Имаше 10-15 минути през първата част, в които страдах, въпреки че поведохме рано. След това започнахме да работим както трябва. Щастливи сме от успеха. Вече мислим за следващия мач. Този не може да реши всичките ни проблеми. Кутроне може да се развива още много. Трябва да се научи как да печели по повече топки. Но трябва да признаем, че има отрова в него и той я използва в последните няколко метра пред голлинията. Такава е характеристиката му, прилича ми на Пипо Индзаги -като го погледнат, и си казват, че няма никакви качества, а всъщност е точно обратното. Добре е, че има в какво още да напредва. Затова и винаги съм му сърдит -трябва да знае, че винаги има върху какво да работи, че може много, много повече", каза треньорът.

"Аз все още съм чирак в треньорството сравнено с Гуардиола, има още да чиракувам. Пътят пред мен е дълъг. Без момчетата, в които вярвам, нямаше да постигна тези резултати", каза Гатузо.

Той коментира и предстоящия мач с Лудогорец. 

"Трябва да подобрим още неща от тактическа гледна точка, трябва да се придвижваме по-добре в отбрана и да покриваме съперниците. Трябва да се научим как да страдаме, без да се паникьосваме. Сега ни предстои мач с Лудогорец. Това е отбор, който всяка година играе в евротурнирите и е опитен. Срещу българите са страдали включително Ливърпул и Реал Мадрид, така че ще внимаваме", завърши треньорът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация