Сензация! Хетафе открадна точка от "Камп Ноу" (видео)

19:18
Сензация! Хетафе открадна точка от "Камп Ноу" (видео)

Барселона изненадващо не успя да надвие Хетафе в домакински мач от 23-ия кръг, игран на "Камп Ноу". Лионел Меси и компания предложиха много постна продукция и поставиха антирекорд през първото полувреме, след като не отправиха нито един точен удар.


Срещата започна с висока преса на гостите. Марк-Андре тер Стеген направи ефектен финт срещу Анхел още в първата минута. "Лос кулес" трудно организираха играта си, а кастилският тим действаше със самочувствие. В 13-ата Йери Мина сбърка подаване и даде начало на опасна контра за Хета. Серхио Бускетс се върна бързо и направи много важен шпагат, за да пресече наглед голово подаване към Амат Н’Диайе. Бускетс активно помагаше на двамата централни защитници в своя мач номер 300 в Ла Лига.

 

Каталунците атакуваха предимно отляво с Жорди Алба, но неговите подавания назад в повечето случаи не намираха желания адресат. В 20-ата Бускетс сгреши пред наказатеното поле на съперника и момчетата от "Колисеум Алфонсо Перес" бързо се прегрупираха в нападение. Тер Стеген излезе десетина метра пред своето поле, за да изчисти с крак. В 23-ата Йери Мина се озова с топка в наказателното поле на гостите, но не укроти по най-добрия начин и ударът му беше блокиран.


В 32-ата "блаугранас" създадоха първото си сносно положение пред вратата на Висенте Гуаита. Иван Ракитич центрира в наказателното поле, Меси овладя на гърди, но не успя да шутира, изпреварен от бранител. В 40-ата Коутиньо загуби владението и с едно подаване се появи отлична възможност за гол. Анхел Родригес се изправи срещу Йери Мина и шутира от дъгата - много близо до гредата в корнер. Минута по-късно Гаку Шибасаки получи в наказателното поле, но избра нещо средно между центриране и удар и Тер Стеген се справи.


В 44-ата Луис Суарес опъна мрежата, но при вдигнат флаг за засада. Уругваецът реагира бурно, но повторенията показаха, че засадата я има. Като цяло момчетата от мадридското предградие играха по-силно през първата част и създадоха по-добрите голови възможности. Барселона приключи без удар към вратата първото полувреме в домакински мач от Примера за първи път от 21 април 2012 година (срещу Реал Мадрид).


Първият шут към вратата на Хетафе се появи в 50-ата минута, когато Коутиньо не затрудни Гуаита. В 56-ата Алба проби отляво, насочи към дъгата, където Алкасер асистира на Луис Суарес, а мигновеният изстрел на Лучо не беше достатъчно точен. Повторенията показаха, че може би има засада на уругваеца, пропусната от страничния рефер. Две минути по-късно Коутиньо завъртя много добре топката към далечния ъгъл - стражът Гуаита плонжира и изби.


В 60-ата Хетафе организира бърза акция отдясно, Тер Стеген реши да излиза, но видя, че няма да стигне до топката. Шибасаку опита да се възползва и прехвърли германеца, но не намери очертанията на вратата. В 61-ата Тер Стеген отново взе грешното решение, беше преодолян от Анхел Родригес, но Йери Мина затвори нападателя.


В 62-ата Валверде реагира с двойна смяна. Възстановеният Усман Дембеле замени Алкасер, а Иниеста влезе вместо Коутиньо. В 64-ата "синьо-червените" сгрешиха в опасна близост, топката бързо стигна до Амат, който шутира силно по диагонала, но в обсега на вратаря. В 67-ата Меси беше фаулиран и секунда по-късно отнесе ритник в гърдите, незабелязан от съдията.


В 70-ата Иниеста показа част от магията си, финтирайки защитник на аутлинията. Подаването с външен фалц не намери негов съотборник. В 75-ата Меси центрира от статично положение, Йери Мина се пребори за топката, но ударът му с глава беше прекалено слаб. Две минути по-късно колумбийският защитник се извиси при корнер, стреля към десния ъгъл на вратаря, а топката облиза гредата от външната страна. В 80-ата Лео Меси шутира от 20 метра, Гуаита изби към Алба, който пробва късмета си от малък ъгъл - неточно. В 91-ата Дембеле центрира отдясно, Луис Суарес стреля опасно с глава - вратарят изби с ръка над гредата.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация