Челси сгази УБА и изскочи пред Тотнъм (видео)

00:10
Челси сгази УБА и изскочи пред Тотнъм (видео)

Челси постигна първа победа от 20 януари насам, след като разгроми последния в класирането Уест Бромич с 3:0 в последния двубой от 27-ия кръг на Премиър лийг. С успеха, дошъл след попадения на Еден Азар (25, 71) и едно на Виктор Моузес (63), лондончани се изкачиха на четвъртата позиция с 53 точки, като изместиха Тотнъм. Воденият от мениджъра Антонио Конте тим е само на три точки от втория в класирането Манчестър Юнайтед. В същото време Уест Бромич остана последен с едва 20 точки.


Двубоят започна с много силна игра на гостите, но те понесоха тежка кадрова загуба в 3-ата минута, когато  нападателят Даниел Стъридж се контузи и беше заменен от Джей Родригес.


В 10-ата минута ужасяваща грешка на отбраната на Челси едва не доведе до откриване на резултата в полза на “дроздовете”. Виктор Моузес се опита да върне топката с глава на вратаря Тибо Куртоа, но тя попадна в краката на Джей Родригес, който обаче стреля прибързано и неточно, въпреки че имаше огромно пространство да напредне и да се опита да порази целта.


Челси вдигна оборотите и също стигна до отличен шанс да поведе, но Оливие Жиру не успя да се възползва от подаването на Азар и стреля слабо в тялото на вратаря Фостър. Само две минути по-късно обаче резултатът на “Стамфорд Бридж” беше открит след ново взаимодействие между французина и белгиеца, като този път в ролята на асистент влезе Жиру, а Азар беше безкомпромисен от близка дистанция.


До края на полувремето двата отбора не спряха да се атакуват, но гостите, въпреки доброто начало, така и не успяваха да затруднят сериозно Куртоа и двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 в полза на домакините.


През втората част отбраната на Челси отново се пропука, като в 56-ата минута Куртоа спаси “сините” от сигурно попадение, когато Хосе Саломон Рондон успя да открадне топката от защитата на домакините в наказателното поле и да стреля. В последвалия ъглон удар защитникът Джони Евънс стреля опасно с глава към далечния ъгъл, но топката мина встрани от вратата.


Половин час преди края на редовното време в игра за Челси се появи Алваро Мората, който замени Жиру.


В 63-ата минута Челси стигна до втори гол чрез Виктор Моузес. Той нахлу в наказателното поле и потърси Сеск Фабрегас. Испанският национал се опита технично да продължи топката към Мората, но топката рикошира в крак на защитник и се върна при Моузес, който отблизо прониза вратата на Уест Бромич.


Пет минути по-късно се стигна до идентична ситуация, като този път Моузес се опита да изненада Фостър с изстрел, но вратарят на Уест Бромич спаси. В 70-ата минута обаче Фостър беше безпомощен. Мората подаде на Азар на границата на наказателното поле, белгиецът преодоля защитник в червено и отправи неспасяем удар към близката греда.


Уест Бромич не се предаде въпреки негативния резултат и продължи да играе открито, което пък отваряше пространства пред нападателите в синьо. В 87-ата минута резервата Вилиан беше близо до четвърти гол, но вместо да стреля, той потърси Фабрегас и в крайна сметка се стигна само до ъглов удар. До края Челси намали оборотите в очакване на последния съдийски сигнал и в крайна съумя да опази мрежата си суха и да добави три точки към актива си.


Челси: Куртоа, Аспиликуета, Рюдигер, Кристенсен, Моузес, Канте, Фабрегас, Дзапакоста, Педро, Жиру, Азар


Уест Бромич: Фостър, Доусън, Хегази, Евънс, Гибс, Филипс, Бари, Криховяк, Брънт, Рондон, Стъридж

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация