Чакането свърши! Шампионската лига се завръща!

11:17
Чакането свърши! Шампионската лига се завръща!

Чакането на стотиците милиони футболни фенове по света приключи! Тази вечер Шампионската лига се завръща с два двубоя от осминафиналната фаза на турнира.


Ювентус приема Тотнъм тази вечер в Торино. Двубоят е първи между двата клуба в евротурнирите, а преди сезона те изиграха контрола на “Уембли”, спечелена от англичаните с 2:0.


Сблъсъкът между двата отбора тази вечер се очертава изключително интересен. Ювентус е в серия от 16 мача без поражение във всички турнири, като е допуснал само един гол от 30 декември насам. Двубоят с Тотнъм ще пропусне един от титулярите в защитата - Андреа Бардзали, но останалите от защитния вал начело с Джорджо Киелини са на линия.


Треньорът Масимилиано Алегри експериментира със защитата през сезона и има богат изор от варианти пред себе си. Срещу “шпорите” Ювентус ще бъде и без Блез Матюиди, за чието място ще спорят Стефано Стураро и Клаудио Маркизио. На върха на атаката ще действа познат изпълнител като Гонсало Игуаин, а подкрепа ще му оказват Марио Манджукич и Дъглас Коща. Големият отстъстващ от състава на “бианконерите” е Пауло Дибала, който е трайно контузен.


Срещу могъщата защита на “Старата госпожа” ще се изправи един от най-актуалните нападатели в момента - Хари Кейн, който се намира в страховита форма, като е отбелязал 36 гола в 37 мача във всички турнири. Тотнъм се бори за топ 4 в Англия, което ще му осигури място в Шампионската лига и през новия сезон. “Шпорите” показаха, че имат място в турнира, като спечелиха шест от последните си седем мача в турнира.


Проблемите пред мениджъра Маурисио Почетино са свързани с отбраната, след като стана ясно, че защитникът Тоби Алдервайрелд няма да се възстанови за двубоя и остана в Лондон.


Историята не е на страната на Тотнъм при гостуванията на Ботуша. Лондончани са спечелили само веднъж от осем визити - 1:0 срещу Милан в 1/8-финал от Шампионската лига през 2011 година. В останалите срещи те имат три равенства и четири загуби.


Дали тази лоша серия ще продължи предстои да научим още тази вечер.


Вероятни състави:


Ювентус: Буфон, Де Шилио, Киелини, Бенатия, Сандро, Кедира, Пянич, Стураро, Коста, Игуаин, Манджукич


Тотнъм: Лорис, Дейвис, Вертонген, Санчес, Орие, Дембеле, Дайър, Уанияма, Ериксен, Али, Кейн


По същото време Манчестър Сити гостува на Базел на стадион “Санкт Якоб парк”. Мениджърът на “гражданите” Джосеп Гуардиола пази добри спомени от гостуванията си на Базел, като има в кариерата си победа с 5:0 с Барселона през 2008 година.


След като на практика си осигури титлата в Англия, сега Сити може да хвърли всички сили в преследването на заветната цел - спечелване на трофея в Шампионската лига. Воденият от Гуардиола тим стигна до елиминациите с убедителна игра в групите, като спечели 15 от 18 възможни точки, а единствената му загуба дойде в мач без значение срещу Шахтьор Донецк.


Гуардиола беше зарадван с няколко добри новини преди мача. Трима от титулярите, които пропуснаха последните двубои заради контузии, подновиха тренировки. Това са Лерой Сане, Давид Силва и Фабиан Делф. Силва допи е гласен за титуляр тази вечер. Под въпрос обаче остава новото попълнение Аймерик Лапорт.


На пръв поглед задачата пред Базел изглежда непосилна, но момчетата на треньора Рафаел Вики вече огорчиха у дома другия манчестърски отбор. Историята на Шампионската лига обаче не е на страната на швейцарците. Нито веднъж тим от алпийската държава не е прескачал 1/8-финалите. Предвид разликата в класите в Манчестър Сити традицията изглежда няма да бъде нарушена и този сезон.


Вероятни състави:


Базел: Вацлик, Ланг, Сухи, Баланта, Петрета, Т. Джака, Дие, Щокер, Елюнуси, Буа, Оберлен


Манчестър Сити: Едерсон, Делф, Отаменди, Стоунс, Уокър, Гюндоган, Фернандиньо, Де Бройне, Д. Силва, Агуеро, Стърлинг

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация