Ансамбълът показа съчетанията си за новия сезон

19:55
Ансамбълът показа съчетанията си за новия сезон

Българският ансамбъл по художествена гимнастика показа новите си композиции, с които ще се състезава през този сезон. Днес се проведе открито контролно на националния ни отбор, в което освен възпитаничките на Весела Димитрова, своите нови съчетания показаха още Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова, Петя Борисова, Галатея Герова, Йоанна Николова, Марина Иванова и Биляна Писова. Бронзовата медалистка от Световното първенство в Пезаро Невяна Владинова не взе участие в днешното контролно поради контузия на глезена.

В препълнената до краен предел тренировъчна зала на „Арена Армеец“ ансамбълът ни в състав Симона Дянкова – капитан, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Елена Бинева и Теодора Александрова демонстрира отлична форма, с което дадоха индикации за силно представяне на първия голям турнир за годината – Гран При на Москва. В надпреварата в руската столица, която ще се проведе от 17 до 19-ти февруари, освен ансамбълът ни, участие ще вземе и Боряна Калейн на индивидуално. В съпътстващия турнир при жените за България пък ще играе Ерика Зафирова.

Тази година България ще е център на Световната художествена гимнастика като домакин на Шампионата на планетата през септември, а преди това в края на март ще проведе и кръг от Световната купа при невиждан интерес от отбори.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация