Григор с чиста победа на старта в Ротердам

18:30
Григор с чиста победа на старта в Ротердам

Световният номер 5 Григор Димитров победи японеца Юичи Сугита с 6-4, 7-6 (5) в мач от първия кръг на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам. За Григор това бе първи мач след края на Аустрелиън Оупън, като той пропусна турнира в София миналата седмица заради контузия в рамото.

Вторият поставен в схемата не показа най-доброто от играта си, но демонстрира класа, за да се наложи във важните точки и да стигне до чист успех над Сугита.

Първият сет бе равностоен, като и двамата тенисисти взимаха подаванията си до 5-4, когато Димитров натисна сервиса на противника и в крайна сметка успя да пробие, за да поведе в резултата.

Във втората част двамата си размениха по един пробив, преди да стигнат до тайбрек, в който българинът се наложи със 7-5, за да затвори мача след час и 46 минути игра. Гришо бе солиден на собствен сервис, като реализира 9 аса, вкара 60 процента първи сервис и спечели 76 процента от тези точки.

На осминафиналите Димитров ще срещне сърбина Филип Крайнович, който победи Филикс Оже-Алиасиме с 6-2, 3-6, 7-5 вчера. Българският тенисист се е изправял три пъти срещу 38-ия в световната ранглиста Крайнович до този момент, като е спечелил и трите двубоя. Последният им мач е от Мастърса в Монте Карло през 2016-та година, когато Димитров печели с 6-3, 6-2. Мачът между Димитров и Крайнович ще се играе утре.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация