Григор Димитров ще играе финал в Ротердам (видео)

17:38
Григор Димитров ще играе финал в Ротердам (видео)

Григор Димитров се класира за финала на тенис турнира от сериите ATP 500 в Ротердам. На полуфиналите поставеният под номер 2 в схемата българин победи с 6-3, 0-1 и отказване Давид Гофен от Белгия. Така Димитров се класира за първия си финал през годината, където негов съперник ще е победителят от двубоя между новия номер 1 в света Роджър Федерер и Андреас Сепи.

Подобно на предишните сблъсъци помежду им и днес Димитров и Годен демонстрираха страхотен тенис. След равностойно начало на мача, Григор първи успя да пробие, повеждайки с 3-1. Първата ни ракета поддържаше аванса си и в деветия гейм получи възможност да сервира за сета. Въпреки че поведе с 40-0, вторият поставен в схемата позволи на съперника си не само да изравни, но и да се добере до няколко възможности да върне пробива. Все пак след много умела игра хасковлията успя да спечели подаването си, с което и сета след 48 минути игра.

Вторият сет започна със солиден сервис гейм за Гофен, спечелен от белгиеца на нула. В последвалия втори гейм обаче след рикошет на топката от ракетата му финалистът от миналата година бе ударен в окото, след което така и не успя да доиграе срещата. Интересното е, че миналата година именно Гофен елиминира Григор на четвъртфиналите в Ротердам. Днешният двубой бе седми между двамата, като българинът вече води с 6-1 победи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация