Опашкарят на Лига 1 спря Тотнъм в ФА къп (видео)

20:28
Опашкарят на Лига 1 спря Тотнъм в ФА къп (видео)

Отборът на  Тотнъм сътвори гаф в турнира за Купата на Англия. В среща от 1/8-финалите столичани не успяха да надвият слабака Рочдейл като гости, като мачът завърши 2:2.


Елитният отбор губеше с 0:1 до 59-ата минута, когато Лукас Моура изравни. Две минути преди края Хари Кейн беше точен от дузпа и всичко изглеждаше решено, но домакините, които са последни в третото ниво на английския футбол, все пак успяха да стигнат до попадение за крайното 2:2. Така ще има преиграване на “Уембли”, а крайният победител ще спори с по-добрия от дуела Шефийлд Уендзи - Суонзи.


В предишния кръг Тотнъм сътвори подобна издънка, след като направи 1:1 с Нюпорт Каунти и се наложи пак да има преиграване в Лондон. “Шпорите” не са прескачали 1/8-финалите в турнира от 2002-а г. насам.


След колебливо първо полувреме участникът в ШЛ се прибра на почивка с гол пасив, допуснат секунди пред края. Точен беше Йън Хендерсън.


След почти час игра Моура все пак успя да изравни за 1:1.


След това в игра за гостите поетапно се появиха Ламела, Кейн и Али. В 88-ата последният беше фаулиран в наказателното поле и голаджията на тима реализира дузпата.


След това обаче защитата в бяло проспа атака на Рочдейл и стадионът изригна за оказалото се крайно 2:2 след шут на Стивън Дейвис.


РОЧДЕЙЛ - ТОТНЪМ 2:2


1:0 Хендерсън (45)
1:1 Моура (59)
1:2 Кейн (88-дузпа)
2:2 Дейвис (90)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
19.02.2018 00:23

столичани не успяха да надвият слабака Рочдейл като гости

Въобще не ми харесва тоя епитет. Малко повече уважение за отбор, който с играта си, го е заслужил.