Ред Бул представи болида си за новия сезон

14:07
Ред Бул представи болида си за новия сезон

Ред Бул представи болида си RB14 за сезон 2018. Както и в предните години, Ред Бул ще използва двигатели на Рено. Новият болид е в цветове синьо и черно.

Базираният в Милтън Кийнс (Великобритания) тим миналата година завърши на трето място в генералното класиране с 368 точки.

200 от тях бяха в актива на Даниел Рикардо, другите на Макс Верстапен. Двамата ще бъдат пилоти на Ред Бул и през новия сезон. Първи зад волана на новия болид ще седне Рикардо, днес, по време на рекламните снимки на пистата в Силвърстоун. На 20 февруари своите болиди ще покажат Заубер и Рено.

Рикардо в интервю за пресслужбата на тима се изказа оптимистично за шансовете на Ред Бул през 2018 г. "Вярвам, че можем да победим Мерцедес и Ферари. Автомобилът ни бе сериозно подобрен в хода на миналия сезон, а изменения в регламента няма много. Смятам, че трябва да пренесем този прогрес в новия сезон и да продължим да прогресираме. Трябва да сме способни да се борим с тях по-често. Времето ще покаже, но съм уверен. Не си поставям някакви грандиозни цели и просто искам да уверя, че ще бъда максимално готов преди всяка една надпревара".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация