Гизин: Проведох идеален слалом в най-важния момент

14:50
Гизин: Проведох идеален слалом в най-важния момент

Спечелването на олимпийско злато е най-важният момент в моя живот, сподели Мишел Гизин след изненадващия й триумф в комбинацията на Зимните игри в Сочи. 24-годишната швейцарка изпревари американката Микаела Шифрин (+0.97) и сънародничката си Уенди Холденер (+1.44).

Така тя повтори постижението на сестра си Доминик Гизин, която стана златна медалистка в спускането в Сочи преди 4 години.

"Удивително е да съм на подиума заедно с такива страхотни скиорки. Знаех, че трябва да проведа слалома на живота си, за да имам шансове за медал. Радостна съм, че намерих ритъма си. Цял сезон съм се стремила към такъв опит и той се случи в идеалния момент. Толкова съм щастлива, смаяна, това е истинско безумие. Все още не съм осъзнала, че съм победителка. Това са 20-те най-безумни часове в живота ми. Този сезон имах трудности в слалома, но днес всичко се получи отлично. Сестра ми спечели злато в Сочи, сега можем да празнуваме заедно, но това ще се случи по-късно, тъй като предстоят още три седмици Световна купа. Вече ми липсват къщата, сиренето и шоколада. Със сестра ми никога не съм имала съперничество. Когато тя спечели злато, това беше най-важният момент в моя живот, а сега е най-важният и за двете. Но нейното злато винаги ще остане на първо място. Тя ме накара да повярвам, че мога наистина да се наредя сред звездите. Днес това се получи. Вчера бях малко нервна в спускането и чувствах натиск, тъй като исках да защитя титлата на сестра ми от Сочи. Исках да се преборя за медал, но завърших едва осма", каза още Мишел Гизин. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация