Алонсо и Вандорн представиха болида на Макларън за новия сезон

11:52
Алонсо и Вандорн представиха болида на Макларън за новия сезон

Британският тим от Формула 1 Макларън представи новия си болид за сезон 2018. MCL33 е първият автомобил на отбора с двигател на Рено, с който Макларън се оборудва след тригодишно сътрудничество с Хонда.

"Невероятно съм развълнуван, но изпитвам и някои опасения. Знам колко важен е този болид за отбора и се надявам той да оправдае очакванията. Ако успеем да надградим в ключовите области на миналогодишното шаси и да го комбинираме с двигателя на Рено, мисля, че ще направим крачка напред", коментира Фернандо Алонсо.

Неговият съотборник Стофел Вандорн добави: "Представянето на нов автомобил винаги е един от най-вълнуващите моменти от сезона. за всички в Макларън този болид е много важен. Нямаме търпени да научим колко е добър, но тестовете ще започнат чак следващата седмица. Ще бъде прекрасно да проведем спокойни тестове и да заминем за Австралия по-уверени в предстоящия сезон. Цяла зима тренирам упорито и чувствам, че съм готов да се върна в кокпита".

Директорът на тима Ерик Булие каза, че е много горд от свършената работа.

"Мисля, че можем да се гордеем с този болид. Дизайнери, инженери, аеродинамици - всички отдели свършиха невероятна работа, за да създадем в най-кратки срокове автомобил със съвършено различен двигател. Никога не сме избирали лекия път и този болид е резултатът от тази политика. Нямаме илюзии, че ще прекъснем лесно хегемонията, но разбираме пред какво предизвикателство се изправяме и сме добре подготвени. Всички в Макларън сме състезатели и тази година ще се сражаваме толкова ожесточено, както винаги". 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация