Радослав Янков: Не оправдах очакванията си

10:15
Радослав Янков: Не оправдах очакванията си

Сноубордистът Радослав Янков остана разочарован от представянето си на Зимните олимпийски игри. 28-годишният Янков, който бе най-голямата българска надежда за медал от Пьонгчанг, остана едва 19-и в квалификацията и не успя да се класира за същинската част на състезанието.

"В първото спускане не успях да се събера, откъдето дойде и разликата. За второто спускане ще видим статистиката и ще преценим дали е било добро. Напрежението си оказа влияние. Може би не направих технически това, което трябваше. Може би можех да карам малко по-изправено между вратите и това ме лиши от финалите. Трябва да караш добре, да си във форма, всичко да е на място - екипировка, психика. Едва тогава идва и късметът. Но трябва да си добре подготвен. Иска си каране и чак тогава в определени ситуации и късметът помага", каза Янков, след като финишира.

"Няма как, на всеки му се иска постоянно да бъде на върха. Всеки се натиска, всеки се готви добре и когато дойде сезонът, се сравняваш с другите. Този сезон поради определени обстоятелства не започна добре. После започнах да влизам във форма. Тук тренирах доста добре и не мога да кажа, че нещо ми е попречило. Просто днес не направих това, което исках. След като мине сезонът, ще работим с треньора ми. Не успях да оправдая моите очаквания, за което ми е най-болно. Не са ми попречили очакванията на хората, макар от психологическа гледна точка това да ми повлия. Ще направим анализ на сезона и започваме отново. Един цикъл свърши и започва нов. Гледаме напред. Пекин ме очаква, стига да съм здрав", завърши той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация