Гришо отпадна още в първия кръг на АТП 500 в Дубай

19:37
Гришо отпадна още в първия кръг на АТП 500 в Дубай

Световният номер 4 Григор Димитров отпадна още в първия кръг на турнира от сериите АТР 500 в Дубай, след като загуби от тунизиеца Малек Джазири с 6-4, 5-7, 4-6. Българският тенисист бе далеч от най-добрата си игра и допусна да бъде обърнат от намиращия се на 117-то място в световната ранглиста ветеран.


Димитров бе солиден на собствен сервис в първия сет и не даде нито една възможност за пробив на съперника си, а от своя страна успя да стигне до пробив при 5-4 и да поведе в резултата. Втората част също вървеше на сервис, но Гришо започна да греши по-често в разиграванията и в крайна сметка изгуби подаването си в 11-ия гейм, след като Джазири затвори сета на собствен сервис. В решаващия сет водачът в схемата имаше две поредни възможности за пробив при 3-2, но не успя да ги реализира, след което изигра много слаб гейм и загуби подаването си.


34-годишният Джазири не допусна колебание и взе следващите си два сервис гейма, за да затвори мача след 2 часа и 17 минути игра. По този начин Димитров отпадна още на старта в Дубай, а Джазири ще срещне холандеца Робин Хаасе във втория кръг.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ivan017
28.02.2018 08:56

Нищо ново, съвсем нормално и очаквано!