Еспаньол разплака Реал Мадрид с гол в последните секунди (видео)

22:58
Еспаньол разплака Реал Мадрид с гол в последните секунди (видео)

Еспаньол надви Реал Мадрид с 1:0 като домакин в първия двубой от междиния 26-и кръг на Примера дивисион.  "Белия балет" бе без голямата си звезда Кристиано Роналдо и оше шестима основни футболисти, които получиха почивка преди важния сблъсък с Пари Сен Жермен от 1/8-финалите в Шампионската лига.


Реал Мадрид излезе като абсолютен фаворит в двубоя, като статистиката преди този мач показваше, че домакините имат само три равенства в последните 20 мача между двата тима.


Гостите се настаниха в полето на Еспаньол от първата минута, а в седмата стигнаха до първото си сериозно голово положение. Ашраф Хакими центрира, а Гарет Бейл засече топката с глава отблизо, но вратарят на домакините Диего Лопес спаси. Териториалният превес на гостите продължи, но в първите 25 минути нямаше други чисти положения. В 26-ата минута Реал можеше да получи гол след грешка в защитата, но футболистите на Еспаньол не успяха да се възползват.


В 30-ата минута Жерард Морено прати топката във вратата на Навас, но гол не беше зачетен поради засада. Пет минути преди края не беше отсъдена дузпа за Реал Мадрид, след като Виктор Санчес игра с ръка след удар на Гарет Бейл от наказателното поле. Уелсецът стреля силно по земя, а футболистът на Еспаньол се хвърли на тревата пред топката, като я спря с лявата си ръка.


През второто полувреме Реал Мадрид упражни сериозен натиск в първите 15 минути, но Диего Лопес с няколко добри намеси опази мрежата си от попадение. Постепенно Еспаньол изравни играта и дори на моменти играчите на домакините бяха по-активният тим на терена. В 63-ата минута Бейл опита да изненада Лопес с удар от дъгата на наказателното поле, но изстрелът му беше доста неточен. Три минути по-късно пред Бейл се отвори нов шанс, но уелсецът не се възползва от него.


Четвърт час преди края Еспаньол стигна до най-добрата си възможност да открие резултата, но Навас спаси удара от близка дистанция с глава на Морено. Само минута по-късно и Серхио Гарсия опита късмета си с удар от въздуха, но не намери очертанията на вратата.


Две минути преди края Еспаньол можеше да шокира гостите след пробив отдясно на наказателното поле, но технично насоченият с вътрешен фалц към далечната греда удар на Морено мина на сантиметри встрани от вратата. Реал отговори с много хубава атака, но защитник на домакините изчисти в ъглов удар.


В последните секунди на даденото от рефера триминутно продължение на срещата домакините нанесоха решаващия си удар. Серхио Гарсия проби по левия фланг и центрира към непокрития Морено, който с труден изстрел от воле матира Кейлор Навас. Така Еспаньол успя да стигне до запомнящ се успех над "белия балет".

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация