Тотнъм вкара шест гола на Рочдейл в преиграването (видео)

10:16
Тотнъм вкара шест гола на Рочдейл в преиграването (видео)

Тотнъм Хотспър разгроми аутсайдера в Лига 1 Рочдейл с 6:1 в преиграването на двубоя от 1/8 финалите на турнира за Купата на Футболната асоциация. С хеттрик за лондончани се отличи Фернандо Йоренте, два гола добави Хюн Мин Сон, точен за "шпорите "в самия край на срещата бе и 20-годишният бранител Кайл Уокър-Питърс.

До този мач се стигна, след като първата среща завърши 2:2. За място в полуфиналите на най-престижния турнир на Острова Тотнъм ще спори със Суонзи.

Гол на лондончани още в шестата минута на срещата бе отменен, след като съдията изгледа видеоповторение на ситуацията. Това възмути мениджъра на Тотнъм Маурисио Почетино, който след срещата отбеляза, че такива повторения убиват футболните емоции. 

"Мачът се получи сложен заради тази нова система, заради която бе трудно да се съсредоточим в играта. Мисля, че съдиите в Англия са най-добрите в Европа, а може би и в света, но се затрудняват да кажат помагат ли им видеоповторенията или обратното. Футболът - това са емоции. Ако смятаме да ги унищожим, то футболът ще се промени. На реферите им е тежко и ги съжалявам, но също така и запалянковците, които изключително трудно се ориентират в подобни ситуации", каза Почетино.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация