Инфантино: Средно по 90 секунди на мач се губят заради "VAR"

19:45
Инфантино: Средно по 90 секунди на мач се губят заради "VAR"

Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че загубата на време заради преглеждане на видеоповторения на спорните моменти е пренебрежимо малка. Според швейцареца другите спирания на играта я накъсват много повече и при тях се губи чувствително повече време.


"Една от основните критики е заради губенето на време, но много хора говорят за това без да имат реална представа", заяви Инфантино по време на видеовръзка с провеждащия се в Барселона Конгрес на уеб спортовете.


"Нека погледнем фактите. Анализирали сме 1000 мача, в които е била използвана системата за видеоповторение. Резултатите показват, че на всеки мач се губят средно по 90 секунди. Това много ли е? Може би. Но във всеки мач се губят средно по седем минути за изпълнение на тъчове. Мисля, че може да загубим 90 секунди за видеоповторения, щом губим седем минути за тъчове", каза Инфантино.


В събота Борда на Международната футболна асоциация ще вземе окончателно решение за използването на видеоповторенията по време на световното първенство в Русия през юни и юли тази година. "Това е важно развитие за футболната игра. Годината е 2018-а и не можем да си позволим телевизионните зрители и тези на трибуните, които разполагат с телефони, да знаят, че съдиите са сгрешили, а самите те да не са наясно с това", допълни швейцарецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация