Кобрата се завръща на ринга с мач в Чикаго

20:05
Кобрата се завръща на ринга с мач в Чикаго

Дългоочакваното завръщане на Кубрат Пулев на професионалния ринг вече има конкретна дата. Или по-точно – две. Родната гордост в тежка категория ще се боксира в САЩ на 26 май, или на 2 юни.


Новината съобщи самият той специално за bTV в Чикаго, където се намира през последната седмица, заради срещата на брат си Тервел. По-малкият от двамата Пулеви излиза тази нощ на гала-вечер във Ветровития град срещу представителя на домакините - Скот Фютрел от щата Мисури.


"Разбрахме се с организаторите тук, в Америка, с менажерите, с адвоката. Преговорите минаха доста успешно и вече е ясно, че следващият двубой с мое участие ще бъде в Чикаго", коментира Кобрата, който през ноември трябваше да участва в битка за световната титла в тежка категория срещу настоящия шампион на планетата Антъни Джошуа в Кардиф.


Контузия (разкъсан гръден мускул) на Пулев обаче провали сблъсъка, а възстановяването на българина, който за втори път в кариерата си стигна до позицията на претендент за световната титла, се удължи до януари. Той дори мина прегледи и курс на рехабилитация в клиника в Барселона.


Колкото до двубоя на Тервел, Кубрат е сигурен в успеха на брат си и очаква от него за изнесе силен мач срещу Фютрел.


"Надявам се, че Тервел ще изиграе мъдро този двубой и ще вземе хубава победа. Скоро го чака нов мач, по-труден, срещу много по-тежък съперник", споделя носителят на интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация пред bTV в Чикаго.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Roman Army
03.03.2018 17:22

Лабав е Кубрат - Джош му се смя на "контузията" и каза, че се е бил преди с такива травми. Какво уплаши Кубрат толкова? Малко ли пари му бяха предложени? Все пак Джош няма да му откъсне главата в крайна сметка