Дионтей Уайлдър нокаутира Луис Ортис в зрелищен сблъсък в Ню Йорк (видео)

11:58
Дионтей Уайлдър нокаутира Луис Ортис в зрелищен сблъсък в Ню Йорк (видео)

Дионтей Уайлдър нокаутира Луис Ортис в десетия рунд и за седми път защити титлата си в тежка категория във версията на Световния боксов съвет (WBC). Двамата боксьори бяха непобедени на професионалния ринг до този мач, който се проведе в Ню Йорк.

В началните рундове боксьорите действаха много спокойно и 38-годишният кубинец имаше минимално преимущество, докато 6 години по-младия от него Уайлдър изчакваше грешки на съперника си и в петия рунд след неочаквана контраатака го изпрати на въжетата, но Ортис се спаси, тъй като това се случи 10 секунди преди гонга. Два рунда по-късно пък Ортис бе близо до предсрочна победа, след като нанесе серия от от разнообразни удари. Кубинецът обаче не съумя да нокаутира опонента си и изразходи много сили в този седми рунд, а след това Уайлдър успя да се съвземе. В десетия рунд той отново повали Ортис, но този път стори това в началото на частта и след това имаше достатъчно време, за да го довърши. Реферът спря боя след втория нокдаун в рунда. 

Американецът закръгли победите си на 40 (39 с нокаут), а кубинецът претърпя първо поражение след 28 успеха (24 с нокаут).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация