Поредна загуба за Арсенал (видео)

17:17
Поредна загуба за Арсенал (видео)

Брайтън победи Арсенал с 2:1 у дома в двубой от 29-и кръг на Премиършип. За "артилеристите" това е нов тежък удар и амбициите на тима за място в европейските клубни турнири изглеждат все по-илюзорни, а уволнението на Арсен Венгер - все по-реалистично.


В шестата минута Петер Чех не успя да отбие добре топката след центриране от ъглов удар, Люис Дънк се възползва от грешката на вратаря и от близко разстояние откри резултата. Голът окрили "чайките" и те успяха да удвоят преднината си в 26-ата минута, когато точен бе 34-годишният Глен Мъри с глава след перфектно центриране на Паскал Грос. Брайтън продължи да атакува и създаде още няколко добри положения, които не успя да реализира.

 

Една от редките атаки на "артилеристите" се оказа резултатна и в 43-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг върна един гол, а след почивката възпитаниците на Арсен Венгер стояха по-добре на терена и овладяха изцяло инициативата, принуждавайки съперника единствено да се отбранява. Тимът на Брайтън обаче успя да устои на натиска и спечели ценни три точки, с които се изкачи на десето място в таблицата.


Арсенал е на шеста позиция с осем точки по-малко от петия Челси и Европа става все по-непостижима цел.


Отборът на Венгер може да спаси сезона единствено с победа в Лига Европа, където трябва да отстрани намиращия се в страхотна форма Милан в следващия кръг. Първият мач между двата отбора ще се играе в четвъртък.


БРАЙТЪН - АРСЕНАЛ 2:1


1:0 - Дънк (7)
2:0 - Мъри (26)
2:1 - Обамеянг (43)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация