Гол №600 на Меси донесе шампионски три точки на Барса (видео)

19:28
Гол №600 на Меси донесе шампионски три точки на Барса (видео)

Отборът на  Барселона надделя с 1:0 над преследвача Атлетико Мадрид в мач от 27-ия кръг, игран на "Камп Ноу". Лионел Меси реализира брилянтен гол от пряк свободен удар в 26-ата минута и благодарение на него преднината на каталунците пред втория стана осем точки, включително и по-добри показатели в директните двубои. Столичният тим се надяваше поне на равенство, с което да запази жива интригата за титлата. Попадението на Ла Пулга пък беше под номер 600 в професионалната му кариера.


Гостите очаквано започнаха с висока преса с идеята да притеснят защитниците и вратаря на каталунците. В първите десет минути "лос кулес" изпълниха цели четири корнера, но не застрашиха сериозно вратата на Ян Облак.


В 12-ата Габи изрита Луис Суарес на ръба на наказателното поле. Меси предпочете да шутира и намери стената. "Лос колчонерос" избраха да играят в своята половина и само в определени моменти да пресират високо. В 21-ата Лео Меси магически се измъкна, обграден от трима. Аржентинецът си извоюва позиция за шут и стреля по земя - топката не затрудни Облак. Може би по-доброто решение беше пас надясно към включилия се Коутиньо.


В 24-ата Коутиньо се поколеба дали да стреля от много добра позиция в наказателното поле и моментът отмина. Две минути по-късно Лео Меси получи чудесна възможност да стреля от пряк свободен удар. Аржентинецът завъртя топката над стената и я прати около сглобката, правейки я невъзможна за спасяване - 1:0. Това беше гол номер 600 за великия футболист и попадение от пряк свободен удар в трети пореден кръг от Ла Лига. В последните 30 години никой не беше вкарвал от преки свободни удари в три поредни шампионатни мача.


След попадението Барса продължи да играе по-нападателно. В 30-ата Лео финтира двама на тъчлинията, но си поведе прекалено дълго, след което изрита Филипе Луиш, за да си "спечели" първия жълт картон. В 32-ата Меси хитро се прокрадна в наказателното поле и открадна топката, Луис Суарес шутира, ала ударът му беше блокиран от Хосе Хименес.


В 35-ата капитанът на "блаугранас" Андрес Иниеста напусна с контузия в бедрото, получена малко по-рано. Героят на Испания усети, че трябва да напусне терена и на негово място влезе Андре Гомеш. Коутиньо зае мястото на Андрес, а португалецът заигра отдясно. В 37-ата Коу замахна в наказателното поле и реши да стреля - Облак беше на точното място и боксира. В 39-ата домакините развиха хубава атака, която завърши с отчайващо центриране на португалския халф. В края на полувремето мадридският състав се изнесе малко по-напред, но така и не застраши Марк-Андре тер Стеген.


В 47-ата Меси напредна през центъра, подаде вляво за Луис Суарес, който веднага искаше да му я върне, но Хименес се усети. Момчетата на Симеоне започнаха да владеят по-често топката през второто полувремето в опит да атакуват вратата на Тер Стеген. В 57-ата Меси стреля в стената при удар от 22 метра. В 59-ата Ел Чоло направи нападателна промяна - извади десния бек Върсалко и пусна Анхел Корея. В същата минута Жерард Пике се хвана за коляното след сблъсък с Томас. Каталунският защитник обаче изигра пълни 90 минути.


В 65-ата последователно Пике и Самюел Юмтити стреляха над гредата след два поредни корнера. Минута по-късно аржентинският специалист пусна трети нападател в лицето на Кевин Гамейро. "Рохибланкос" пресираха високо и на няколко пъти отнеха топката в опасна близост до наказателното поле. В 74-ата Серхио Бускетс се предовери на техниката си и загуби топката, тя стигна бързо до Гризман, който шутира прекалено високо.

 

Минута по-късно Гризман поиска нарушение, но съдията не видя такова при действието на Юмтити. В 76-ата Меси и Суарес разиграха технично, ала Андре Гомеш не беше решителен при завършека. В 77-ата Гомеш подаде към Меси на дъгата, аржентинецът шутира, топката се отби от крака на бранител и излезе в пореден корнер. Минута по-късно Бускетс беше оставен на втора греда и отправи силен удар от въздуха, намирайки тялото на Облак.

 

В 80-ата Коутиньо финтира Томас и Хименес, а след това реши да падне лесно. Две минути по-късно и Диего Коща си потърси дузпа, но съдията Хил Мансано не се подведе. В 83-ата "театърът" продължи с падане на Луис Суарес. В 86-ата Гамейро прати топката в мрежата, но при вдигнат флаг за засада на Диего Коща, който скочи за топката. В 90-ата Луис Суарес опита техничен удар, но точността му изневери. Като цяло след почивката "лос колчонерос" играха доста по-често с топката, но не създадоха реална голова опасност. Домакините показаха стабилна игра в защита и удържаха преднината си.


Барселона направи ключова крачка към 25-ата си шампионска титла. Интересното е, че днес каталунците вкараха стотния си гол от началото на сезона във всички турнири.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация