Сити пречупи съпротивата и на Челси (видео)

19:47
Сити пречупи съпротивата и на Челси (видео)

Лидерът в английската Висша лига Манчестър Сити продължи пътя си към титлата, след като спечели с 1:0 домакинството си на Челси. Единственото попадение бе дело на Бернардо Силва в самото начало на второто полувреме.


Челси излезе на “Етихад” с идея да не допусне гол и до средата на първото полувреме успешно се справяше с опитите на Манчестър Сити да атакува. Отборът на Гуардиола имаше огромно преимущество във владеенето на топката, но защитните линии на гостите успяваха да им се противопоставят.


Все пак Сити успя да застраши вратата на Куртоа. След 20 минути Льорой Сане проби, топката стигна до Агуеро, който намери Бернардо Силва, а неговият изстрел мина малко над вратата. По-късно пък Аспиликуета трябваше да избива от голлинията. Сане получи топката от Де Бройне, овладя я и стреля. Куртоа бе преодолян, но испанският бранител бе заел позиция на голлинията и успя да предотврати попадението.


В самото начало на втората част целият тактически замисъл на Конте се разпадна. 35 секунди след подновяването на играта Давид Силва центрира успоредно на голлинията, а Бернардо Силва засече топката на далечната греда. След гола Челси за кратко опита да се изнесе в предни позиции, но като цяло продължи да играе по същия начин, чакайки подходящ момент.

С оглед на тактиката на лондончани срещата бе лишена от красиви отигравания и стойностни футболни моменти. Сити държеше топката и я разиграваше спокойно, като с изтичане на минутите се отказа да атакува много, а съперникът му въобще не застраши Куртоа.


Еден Азар бе тотално изолиран в предни позиции, като в цялата среща игра няколко пъти с топката. Към края на двубоя над терена валеше силен дъжд и двата отбора не показваха особено желание да играят. Домакините бяха доволни от резултата, а тимът на Конте сякаш не вярваше, че може да постигне нещо.


МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЧЕЛСИ 1:0


1:0 - Бернардо Силва (46)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Roman Army
05.03.2018 21:35

Късметлийски гол на домакините - Викторе засрами се...