Базел отпадна с чест от ШЛ след успех над Сити в Манчестър (видео)

23:53
Базел отпадна с чест от ШЛ след успех над Сити в Манчестър (видео)

Базел постигна победа с 2:1 в гостуването си на Манчестър Сити в мача-реванш от 1/8-финала в Шампионската лига. Този успех бе само за чест, тъй като швейцарците загубиха първата среща на свой терен с 0:4 и общият резултат от двата мача е 2:5, което означава, че "Гражданите" продължават напред. Гостите на "Етихад" обаче си тръгват с високо вдигната глава от турнира, побеждавайки лидера в класирането в Премиър лийг на неговия терен. Габриел Жезус даде преднина на домакините още в 8-ата минута, но Мохамед Елюнуси в 17-ата и Михаел Ланг в 72-ата минута донесоха обрата в полза на гостите.


Манчестър Сити откри резултата още с първата си добра атака. В 8-ата минута Льорой Сане напредна през центъра на терена и подаде за Бернардо Силва на дясното крило. Той успя през няколко защитници да подаде към непокрития Габриел Жезус, който отблизо вкара за 1:0.


В 16-ата минута Илкай Гюндоган бе намерен зад защитата в близост до вратата, но ударът му бе  блокиран от вратаря.


В 17-ата минута Базел изравни резултата с първата си възможност в двубоя. Риверос напредна отляво и върна топката към Елюнуси, който с много добре насочен удар не остави шансове на Клаудио Браво за 1:1.


В 31-ата минута гостите получиха фаул на ъгъла на наказателното поле. Оберлин реши да стреля от тази позиция, но прати топката встрани от вратата.


Второто полувреме започна с доста мудна игра. В първите петнайсетина минути пред двете врати не се случи нищо запомнящо се.


Гостите издебнаха своя шанс и нанесоха удар в 72-ата минута. Елюнуси бе оставен да напредне отляво и дълго време да задържи топката, след което много хитро подаде за Ланг в наказателното поле, а той със силен удар в близкия ъгъл промуши топката във вратата за 1:2.


В 80-ата минута домакините имаха чудесна възможност да се върнат в мача. Брахим Диас получи топката в близост до вратата и отправи удар от малък ъгъл, но вратаря Вацлик опази вратата си.


В крайна сметка срещата завърши при този резултат и Базел защити честта си, макар и да отпада от надпреварата. Манчестър Сити пък продължава напред и вече може да чака какво ще отреди жребия за 1/4-финала.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация