Емирът на Катар гостува на Боби Михайлов

15:40
Емирът на Катар гостува на Боби Михайлов

Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани и президентът на Републиката Румен Радев се срещнаха с президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов в Националната футболна база "Бояна". По време на визитата бяха положени основите на бъдещо сътрудничество между футболните федерации на България и Катар, което бе посрещнато радушно от президента на страната ни Румен Радев.

Президентът Михайлов показа на своите високопоставени гости административната сграда на БФС, футболните терени, хотелската част, фитнес-центъра и възстановителния център на Националната футболна база.

"За мен е голяма чест да стартираме подобно сътрудничество със страна, която подкрепя толкова осезаемо развитието на спорта и в частност футбола. Радвам се, че емирът остана с прекрасни впечатления от условията в нашата база в Бояна, която може да осигури отличен престой на отбори от тази страна. Предстоят ни срещи и разговори с колегите от футболната федерация на Катар, които вярвам, че ще бъдат ползотворни", заяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани е на първо посещение в страната ни по покана на президента Румен Радев във връзка с подписването на двустранни договори за сътрудничество в областите на икономиката, енергетиката, селското стопанство, младежта и спорта, транспорта, търговията и туризма.

Емирът пристигна с делегация от над 60 представители на компании от Катар, които ще участват в двустранен бизнес форум.  

Визитата в България на шейх Тамим бин Хамад Ал Тани включва среща и с премиера на България Бойко Борисов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация