Арсенал прекъсна серията от загуби, съсичайки Милан на "Сан Сиро" (видео)

22:04
Арсенал прекъсна серията от загуби, съсичайки Милан на "Сан Сиро" (видео)

Арсенал прекъсна серията си от четири поредни загуби и победи с 2:0 Милан на "Сан Сиро" в първи 1/8-финал от Лига Европа. Хенрих Мхтерян (15) и Аарън Рамзи (45) бяха точни във вратата на италианците, които бяха надиграни от по-опитния състав на артилеристите. Тимът от Лондон направи важна крачка към основната си цел през тази година - триумф в Лига Европа.


Двубоят стартира на високи обороти, като още в първата минута Кутроне създаде опасност, а в третата минута Бонавентура пропусна да даде аванс на домакините. "Росонерите" започнаха със самочувствие, като се хвърлиха в атака и оставиха пространства в отбрана. Мхитарян стреля от външната страна на мрежата, като заблуди феновете на тима, че топката е във вратата.


Последва нова отлична възможност пред Кутроне, който се измъкна зад защитата, но стреля встрани от дясната греда. Това се случи в 10-ата минута, а при следващата атака на италианците Чалханоглу преодоля Оспина, но си поведе дълго топката, която излезе в аут. Колумбиецът дори го чукна, но турчинът не падна на земята.


Така в 15-ата минута Арсенал излезе напред в резултата. Мхитарян финтира Калабрия в наказателното поле и стреля, топката рикошира в десния крак на Бонучи, който се опита да блокира арменеца, и влезе в мрежата на Донарума. Попадението беше първо за пристигналия от Манчестър Юнайтед футболист, който нямаше гол в първите си седем мача за новия си клуб.


Голът стресна домакините, които трудно създаваха атаки, а също така върна увереността на гостите. В 30-ата минута Сусо центрира, Оспина се сблъска с Шкодран Мустафи, но все пак изби топката, която попадна в Бонавентура. Италианският национал опита да стреля от въздуха, но изстрелът му не попадна в мрежата.


Донарума показа отличен рефлекс в 42-ата минута, когато изби удар от 18 метра на Калъм Чембърс. Две минути по-късно стражът отново беше блестящ, този път спря удар на Дани Уелбек, който излезе сам срещу него.

При центриране от корнер Бонучи изпревари Оспина, който увисна, но топката излезе в аут. В даденото четири минутно продължение на първата част, Мхитарян удари горната греда, а в последните секунди на полувремето, Месут Йозил изведе отлично уелския футболист, който преодоля Донарума за 0:2.


Второто полувреме започна с нова добра намасе на италианския вратар. Младокът трябваше да спира Уелбек в 48-ата минута, след като беше изведен от халфа на "росонерите" Кесие, който не успя да изчисти топката.


Бонавентура първо пробва рефлекса на Оспина в 51-ата минута, а минута по-късно пропусна най-добрата възможност за Милан. Той получи топката от Калабрия, но фронтално срещу вратата на Арсенал, стреля над гредата от 11 метра.


Бонавентура пробва нов удар далеч от целта. Младият Мейтланд-Найлс замени контузилия се Коласинак, а Никола Калинич влезе на мястото на Чалханоглу в 62-ата минута.


Андре Силва смени Кутроне в 69-ата минута. Милан опитваше, но нямаше много свежест, докато по-опитните играчи на Венгер бяха подредени в своята половина. Бонавентура пробва за пореден път, но се подхлъзна. Сусо пък от добра позиция стреля далеч от целта.


Фабио Борини смени Калабри, като "росонерите" станаха още по-офанзивни, но точни удари липсваха. Силва изведе добре Калинич, но Оспина беше по-бърз и спря хърватина.

МИЛАН - АРСЕНАЛ 0:2

0:1 Мхитарян (15)
0:2 Рамзи (45+4)


МИЛАН (4-3-3): Джанлуиджи Донарума, Давиде Калабрия (79-Фабио Борини), Леонардо Бонучи, Алесио Романьоли, Рикардо Родригес, Франк Кесие, Лукас Билия, Джакомо Бонавентура, Хакан Чалханоглу (62-Никола Калинич), Сусо, Патрик Кутроне (69-Андре Силва)


АРСЕНАЛ (4-3-2-1): Давид Оспина, Сеад Коласинак (62-Мейтланд-Найлс), Лоран Косиелни, Шкодран Мустафи, Калъм Чембърс, Аарън Рамзи, Джак Уилшир, Гранит Джака, Хенрих Мхитарян, Месут Йозил, Дани Уелбек


Жъти каротни: Коласинак, Рамзи

 

СЪДИЯ: Клемен Тюрпен (Франция)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация