Бивш голмайстор на ЦСКА разплака Лацио на "Олимпико" (видео)

00:08
Бивш голмайстор на ЦСКА разплака Лацио на "Олимпико" (видео)

Бившият голмайстор на ЦСКА Жуниор Мораеш наказа Лацио с изравнителен гол за крайното 2:2 в първи сблъсък от 1/8-финалите в Лига Европа, с което неговият Динамо Киев ще има леко предимство на реванша в Украйна на 15 март.


Бразилецът се появи в игра в средата на втората част и 11 минути преди края реализира много красиво попадение.


Преди това през тази част съотборникът му Виктор Циганков беше извел Динамо напред, но десет минути по-късно Лацио вече водеше след точни изстрели на Чиро Имобиле и Фелипе Андерсон.


Фелипе Андерсон беше на крачка от красиво попадение в 13-ата минута, но топката излезе в аут. В 24-ата Душан Баста шутира силно, но кълбото се отби в тялото на негов съотборник, който беше застанал малко пред голлинията.


До края на полувремето Динамо така и не беше поставен под сериозно напрежение и всичко интересно остана за след антракта.


Очакванията се оправдаха с три гола в рамките на десетина минути. В 52-ата Циганков се възползва от липсата на концентрация в защитата на Лацио и ефектно с пета изведе Динамо напред.


Отговорът на домакините беше бърз и само две минути по-късно Имобиле изравни след отлично подаване на Фелипе Андерсон.


Самият бразилец направи 2:1 в 62-ата, а веднага след това защитник блокира негов шут, който не беше далеч от това да се оплете в мрежата на Динамо.


Подемът в играта на "бианкочелестите" за малко да бъде секнат в 66-ата минута, когато Йосип Пиварич се оказа сам срещу Томас Стракоша, но пропусна и в двата си опита.


След това на терена се появи бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш и това се оказа точен ход, защото в 79-ата бразилецът матира Стракоша с далечен удар - 2:2.


Съставите:


ЛАЦИО: Стракоша, Уолъс, Де Фрай, Раду, Маста, Мурджа, Лейва, Милинкович-Савич, Лукаку, Андерсон, Имобиле


ДИНАМО (К): Бойко, Кедзиора, Бурда, Кадар, Пиварич, Буялски, Шапаренко, Гармаш, Морозюк, Циганков, Беседин

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация