Байерн изкърти Хамбургер, баварците нанизаха 6 (видео)

18:31
Байерн изкърти Хамбургер, баварците нанизаха 6 (видео)

Байерн Мюнхен разгроми Хамбургер с 6:0 като домакин в среща от 26-ия кръг на Бундеслигата. Франк Рибери се разписа в 8-ата минута, а след това Левандовски добави два гола - в 12-ата и 19-ата минути. Десет минути след почивката Ариен Робен докара нещата до 4:0, а в 81-ата Франк Рибери направи 5:0. Крайният резултат бе оформен от Левандовски, който се разписа от дузпа в 90-та минута.


Началото беше според очакванията и Хамбургер набързо се пречупи. След само осем минути Байерн излезе напред в резултата, след като Рибери се озова сам срещу вратаря и с лекота го преодоля за 1:0. Това попадение е юбилейно в Бундеслигата: №51 000. След гола Рибери се затича към трибуните, където прегърна големия си син.


Докато гостите се осъзнаят, вече изоставаха с 0:3, защото Левандовски прониза мрежата им на два пъти още до 19-ата минута и двубоят беше решен още тук. Полякът вече има 141 попадения за Байерн, с което задмина Джоване Елбер като най-резултатен чужденец в историята на клуба. Бившият футболист на Борусия Дортмунд записва това постижение в 182 двубоя.


В 55-ата минута Робен също се присъедини към голмайсторите с хубав изстрел с левачката, който се оказа неспасяем за Кристиан Матениа.


В 67-ата Тиаго Алкантара имаше нещастието да нацели страничната греда.


Рибери вкара за 5:0 в 81-ата минута, когато сам се справи с цели четирима футболисти на съперника.


Пет по-късно Левандовски пропусна дузпа, след като стреля над гредата.


В последната минута обаче полякът получи нова възможност да стреля от бялата точка и този път не сбърка, оформяйки своя хеттрик и крайното 6:0 за баварската машина.

 

Байерн Мюнхен - Хамбургер 6:0


1:0 Франк Рибери - 8'
2:0 Роберт Левандовски - 12'
3:0 Роберт Левандовски - 19'
4:0 Ариен Робен - 55'
5:0 Франк Рибери - 81'
6:0 Роберт Левандовски - 90', дузпа


Съставите:


БАЙЕРН: Улрайх, Кимих, Боатенг, Хумелс, Алаба, Мартинес, Робен, Мюлер, Видал, Рибери, Левандовски


ХАМБУРГЕР: Матениа, Дийкмайер, Юнг, Пападопулос, Ван Дронгелен, Сантош, Сакаи, Уолъс, Хънт, Костич, Шиплок

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация