Севиля хвърли бомбата и изхвърли Юнайтед от ШЛ (видео)

23:36
Севиля хвърли бомбата и изхвърли Юнайтед от ШЛ (видео)

Манчестър Юнайтед загуби от Севиля с 1:2 на стадион "Олд Трафорд" в осминафинален мач реванш от Шампионската лига.


С общ резултат 2:1 испанският тим се класира в следващата фаза на турнира.


Още във втората минута отлична комбинация завърши с неточен удар на Лукаку. След това изстрел на Рашфорд бе блокиран. Постепенно обаче “червените дяволи“ отстъпиха инициативата и гостите започнаха да владеят повече топката. В десетата минута след ъглов удар Кореа засече топката с глава и тя мина малко над вратата. Последва период, в който Севиля имаше леко предимство и пробва няколко изстрела, но те не застрашиха вратата на Де Хеа.


В 28-ата минута Муриел бе изведен на добра позиция, но не затрудни вратаря на домакините. Малко по-късно отново той не успя да завърши отлична атака на гостите. В последната част на първото полувреме Юнайтед се активизира и натисна. Най-добрата ситуация бе създадена след двойно между Фелаини и Санчес, като белгиецът стреля силно, но ъгълът бе труден и Серхио Рико отрази удара.


Рашфорд и Лингард успяха да преодолеят отбраната на съперника, но не и да намерят добро подаване в наказателното поле. Разбъркване пред вратата на Рико също не завърши с удар и защитата на Севиля се справи с натиска.


В началото на втората част двата отбора показаха по-голямо желание да атакуват противниковата врата. Испанците направиха няколко отлични комбинации, като в 48-ата минута Хоакин Кореа бе изведен на отлична позиция в наказателното поле. Той мина покрай Рашфорд, но се забави и Ерик Байи с изключителен шпагат в много важен момент успя да избие топката от краката му.


Отговорът на Ман Юнайтед бе пробив и диагонален удар на Лингард, който Рико успя да избие и топката мина встрани от гредата. В играта и на двата тима имаше повече агресия, а Севиля не се дръпна назад, а при всяка възможност опитваше да атакува. Алексис Санчес получи добра възможност след подаване на Рашфорд в 57-ата минута. Ударът на чилиеца бе блокиран. Гостите веднага организираха опасна атака, като Байи не позволи на Муриел да стреля в близост до Де Хеа.


Пол Погба бе включен в игра в 59-ата минута. Французинът не успя да допринесе с нещо особено до края на срещата. В 72-ата минута Винченцо Монтела направи смяна, която се оказа доста по-решителна. На терена се появи Бен Йедер, който замени Муриел на върха на атаката. Две минути по-късно той откри резултата. Отлична бърза атака завърши с подаване към Бен Йедер в наказателното поле, а той овладя и прати топката в левия ъгъл на Де Хеа.


В 78-та минута отново Бен Йедер се озова на точното място в точното време. Топката бе центрирана от корнер, а нападателят на Севиля с глава засече кълбото и го прати зад голлинията на Де Хеа.


Шест минути преди края Рашфорд центрира от ъглов удар, защитата на гостите изпусна Лукаку, който със странична ножица от малкия пеналт пробва да скъса мрежата на Севиля. До края "червените дяволи" се опитаха да стигнат до чудото, но не успяха. Английският колос отпадна рано от Шампионската лига.


МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - СЕВИЛЯ 1:2


0:1 - Бен Йедер (74)
0:2 - Бен Йедер (78)
1:2 - Лукаку (84)


МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, А. Йънг, Смолинг, Байи, Валенсия, Фелаини, Матич, Лингард, Рашфорд, Санчес, Лукаку


СЕВИЛЯ: Рико, Ескудеро, Кяер, Ленгле, Меркадо, Банега, Н’Зонзи, Кореа, Васкес, Сарабия, Муриел

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация