Вон спечели спускането в Аре, кристалният глобус е за Годжа

14:49
Вон спечели спускането в Аре, кристалният глобус е за Годжа

Италианката София Годжа спечели малкия кристален глобус в спускането от Световната купа по ски-алписйки дисциплини, въпреки че основната ѝ конкурентка за отличието Линдзи Вон победи в последния старт в дисциплината за сезона.

В Аре, Швеция американката записа време 55.65 секунди, което се оказа най-бързото за деня, но Годжа също бе на висота и с резултат 55.71 секунди стигна до второто място, което и беше нужно, за да остане начело в крайното класиране. По този начин олимпийската шампионка от ПьонгЧанг в най-скоростната дисциплина завършва сезона с три точки повече от Вон в спускането и е новият носител на малкия кристален глобус, неин първи в кариерата ѝ. Трета днес завърши друга американка - Алис Маккенис.

За Ледената кралица това бе четвърта поредна победа в спускането през сезона, както и общо 82-ра в Световната купа, с което тя се доближи на четири успеха от вечния рекорд на Ингемар Стенмарк. 33-годишната Вон обаче не успя да подобри друг рекорд на легендарния швед - от девет кристални глобуса в дисциплината, колкото са спечелили и двамата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация