Преговорите започнаха: Ето кой се очаква да замени Хайнкес начело на Байерн

14:49
Преговорите започнаха: Ето кой се очаква да замени Хайнкес начело на Байерн

Бившият играч на Байерн Мюнхен Дитмар Хаман разкри в интервю за "Скай Спортс", че баварците вече са се свързали с мениджъра на Тотнъм Хотспър Маурисио Почетино. Той твърди, че мюнхенският колос иска аржентинският специалист да поеме тима след края на сезона, когато напуска Юп Хайнкес. 72-годишният наставник класира Байерн на 1/4-финалите за Шампионската лига и на 99,9% осигури шампионската титла в Бундеслигата. 

"Знам, че е имало контакт между Байерн и Маурисио Почетино. Той е опция за баварците. Някои казват, че следващият наставник на Байерн трябва да е германец, но това може да не е най-важното. От най-съществено значение е да намериш подходящия специалист. За мен това е именно Почетино и се радвам, че тимът се е ориентирал правилно", сподели Хаман.

В същото време пък мениджърът на Тотнъм заяви, че отсъствието на Хари Кейн не трябва да бъде оправдание, ако неговият отбор се провали днес срещу Суонзи в 1/4-финал от ФА Къп. Ураганът на лондончани ще отсъства над месец, но Почетино е уверен, че тимът ще се справи и без него.

"Хари е позитивен, дори още след мача с Борнемут бе оптимист. Просто той е такъв характер. Съсредоточен е да се върне възможно най-бързо на терена. Неговата липса не може да бъде оправдание, ако не печелим мачовете си. Да, говорим за един от най-добрите нападатели в света, но оставаме спокойни. Имаме достатъчно опции за неговата позиция. Деле Али, Сон, Йоренте и Ламела - всички те могат да са на върха на атаката. Имаме различни варианти и ще решаваме в зависимост от съперника ни кой да бъде централен нападател", каза Почетино.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация