Льов не взе Ройс и Гьотце за Испания и Бразилия

15:07
Льов не взе Ройс и Гьотце за Испания и Бразилия

Националният отбор на Германия ще бъде без звездите на Борусия Дортмунд Марко Ройс и Марио Гьотце за контролите с Испания (23 март, Дюселдорф) и Бразилия (27 март, Берлин). Двамата не попаднаха сред 26-те играчи, които избра Йоаким Льов. 

Любопитното е, че в Бундестима няма нито един дебютант. В състава се завръща левият защитник на последния в Бундеслигата Йонас Хектор, а в нападение Льов ще разчита на Сандро Вагнер, Марио Гомес и Тимо Вернер.

В същото време селекционерът на Испания Хулен Лупетеги не извика нападателя на Челси Алваро Мората, който стана за смях пред целия свят в сряда, когато се хвана за гениталиите пред феновете на Барселона. За сметка на това в състава на фуриите се завръща Диего Коста. Именно той е бил предпочетен пред острието на Челси за предстоящите контроли. Освен с Германия Испания ще премери сили и с Аржентина на 27 март в Мадрид.

В състава на гаучосите има 2 сериозни липси - Пауло Дибала от Ювентус и Мауро Икарди от Интер. За сметка на това Хорхе Сампаоли е привикал 5 играчи от местното първенство - Фабрисио Брутос и Максимилиано Меса от Индепендиенте, Пабло Перес и Кристиан Павон от Бока и Лаутаро Мартинес от Расинг. Серхио Агуеро също получи повиквателна, въпреки че е контузен. Лео Меси също е сред избраниците.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация