Белчев: Бяхме търпеливи и изчакахме своя момент

17:30
Белчев: Бяхме търпеливи и изчакахме своя момент

"Днес бяхме търпеливи, въпреки резултата, който не ни устройваше преди гола, просто си изчакахме момента и се възползвахме", обяви треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев след победата над Левски с 1:0 в дербито от 26-ия кръг на Първа лига. На Националния стадион "Васил Левски" Фернандо Каранга донесе успеха на "червените" с гол шест минути преди края на редовното време.

"Аз мисля, че през по-голямата част от мача стояхме по-добре от отбора на Левски. Далеч сме още, здраво сме стъпили на земята, има още много мачове, още 10 мача. Затова нека не говорим. Винаги когато побеждаваш Левски, без значение дали ставаш шампион или не ставаш шампион, е добре. Така беше и днес. Всяка една победа е добра, особено в дерби като днешното. Когато си футболист на ЦСКА, трябва да имаш нужното самочувствие, това, че на моменти някои неща не се получават на терена, трябва да си вадим нужните изводи, да отстраняваме слабите места и да продължим добрите, които се получават", коментира Белчев след двубоя.

"Искам постоянство в играта най-вече. Още малко да се подобрим в атака и защита. Трябва да бъдем по-компактни на моменти и най-вече да бъдем търпеливи и да търсим нашия начин на игра. Това, което ни носи успех, чрез трайно владение на топката и когато загубим топката, да бъдем малко по-агресивни и да стоим по-близко до противника. Днес бяхме търпеливи, въпреки резултата, който не ни устройваше преди гола, просто си изчакахме момента и се възползвахме", допълни наставникът на ЦСКА-София.

Белчев коментира и бурната радост на Каранга след победния гол. "Да, наистина е така, говорим постоянно, но в края на краищата те изразяват една радостна емоция, след като е вкарал гол. Нормално е да се радва, мисля, че нищо лошо не е направил, нито пък е провокирал някой. Днес нямаше и провокации от страна на Левски към него. Дайте да оставим Каранга", каза той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация