Челси надви Лестър след продължения и ще играе 1/2-финал за ФА Къп (видео)

21:34
Челси надви Лестър след продължения и ще играе 1/2-финал за ФА Къп (видео)

Педро класира Челси за полуфиналите в Купата на Англия. Испанецът се разписа в края на първото продължение за успеха на лондончани с 2:1 при гостуването на Лестър. Двубоят завърши 1:1 в редовното време. Алваро Мората откри резултата малко преди почивката, а Джейми Варди изравни в 76-ата минута.

Отборът на Антонио Конте чака съперника си на полуфиналите, където още се класираха Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Саутхамптън. 

Двата отбора се опитваха да играят агресивно от началото и атакуваха при всяка възможност, но ударите към вратата бяха рядкост. Мората имаше проблеми със защитата на съперника, като на няколко пъти бе изритан. Получил шанс за изява, той не успяваше да се възползва.

В 33-ата минута бившият нападател на Реал Мадрид навлезе в наказателното поле и опита атрактивен удар от много малък ъгъл, но топката мина над вратата. Испанецът успя да открие резултата четири минути преди почивката. Челси огранизира брилянтна контраатака с две подавания. Марез загуби топката пред наказателното поле на гостите. Вилиан получи кълбото, напредна, мина централната зона и изведе великолепно Мората, който с хубав удар не остави шансове на Шмайхел.

Марез получи възможност да изравни в началото на втората част. Кабайеро прати топката на крака на алжиреца, но неговият удар мина далеч от целта. Джейми Варди също нямаше ден. Той бе оставен напълно непокрит, но не успя да отправи добър удар с глава. Въпреки тези ситуации Челси имаше контрол върху срещата, като на контраатаки търсеше втори гол, с който да реши мача.

Лондончани обаче изпуснаха контрола в 76-ата минута, когато Варди изравни. Тогава Марез проби отдясно и намери английския национал в наказателното поле. Ударът на Варди бе блокиран, последваха два опита на Ибора, след които топката отново стигна до Варди и най-накрая той успя да я прати топката в мрежата.

Темпото се увеличи в следващите минути, тъй като и двата отбора търсеха победата. В 80-ата минута Мората засече по невероятен начин топката, като с пета нацели гредата. Испанецът обаче бе в положение на засада. Отново той пропусна добра възможност три минути преди края на редовното време, когато бе изведен отлично, но Шмайхел излезе, скъси ъгъла и успя да блокира удара. Между двете ситуации на Мората Джейми Варди пробва рефлексите на Кабайеро от малък ъгъл, но вратарят се справи.

Двубоят завърши 1:1 в редовното време и се стигна до продължения. Играчите на двата отбора бяха изморени, което се отрази на играта в допълнителното време. Те не спряха да се опитват да атакуват, но грешките зачестиха. В края на първото продължение Канте центрира, а влезлият като резерва Педро успя да изведе Челси напред. Испанецът изпревари Шмайхел, който излезе късно, а защитата на домакините не се ориентира и остави бившия играч на Барселона непокрит.

Пюел пусна двама офанзивни футболисти в лицето на Диабате и Адриен Силва, като Лестър тръгна в отчаяни атаки. Домакините стигнаха до разбъркване в наказателното поле на съперника, което завърши с удар на Марез, който бе блокиран, като такава бе съдбата и на изстрел на Диабате. Пространствата, оставени от Лестър в тяхната половина, позволиха на лондончани да стигат до нови положения. Н’Голо Канте получи великолепна възможност да реши мача, но ударът му бе отклонен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация