Федерер не е сигурен дали ще играе през сезона на клей

20:50
Федерер не е сигурен дали ще играе през сезона на клей

Световният номер 1 Роджър Федерер призна, че ще вземе решение дали ще играе на клей през сезона след края на Мастърса в Маями. До момента Маестрото се наслаждава на изключителна 2018 година, като освен титлите от Аустрелиън Оупън и Ротердам, 36-годишният швейцарец се завърна на върха в мъжкия тенис след почти 5-годишна пауза.

"Сезонът започна по отличен начин за мен със спечелването на Откритото първенство на Австралия. Начинът, по който играх в Мелбърн, а впоследствие и в Ротердам ми позволи отново да бъда номер 1 в световната ранглиста. Само преди дни играх финал на Индиън Уелс, а сега гледам към добро представяне в Маями“, заяви Федерер, който разкри, че все още не е решил дали да пропусне сезона на клей за втора поредна година.

"След Маями, много скоро след турнира, ще реша дали ще играя на клей. Не знам още колко време ще бъда на върха на световната ранглиста, но определено в момента се наслаждавам много. Не мога да повярвам, че отново съм номер 1. Ще видим какво още ни готви сезонът, но при всички положения ще трябва да преценя в кои турнири мога и трябва да играя. Все пак усещам, че мога да направя още един страхотен сезон, а това чувство е много приятно“, каза още носителят на 20 титли от Големия шлем.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация