Нечувана за родните стандарти неустойка държи здраво Роси на "Герена"

13:15
Нечувана за родните стандарти неустойка държи здраво Роси на "Герена"

Нечувана за България клауза фигурира в договора на Делио Роси с Левски, съобщи БЛИЦ СПОРТ, позовавайки се на достоверни източници. 

"В нея ясно и категорично е упоменато, че ако италианецът бъде уволнен преждевременно преди края на сезона, сините босове ще трябва да му изплатят 500 000 евро, равняващи се на близо 1 милион лева. Това е уникална неустойка за българските стандарти, която не е намирала място в контрактите на нито един друг треньор, водил наш клуб в историята на футбола ни. При положение че Левски спечели трофей до края на сезона (в случая става въпрос за Купата на България), въпросната клауза ще влезе автоматично в сила за останалия срок от договора на Делио носи със сините, който е за още две години", пише агенцията. 

Левски официално назначи Делио Роси за треньор на 4 август 2017 година. Сините и дотогавашният треньор Николай Митов се разделиха по взаимно съгласие. На Митов бе предоставена възможността за едномесечна специализация в Испания, от която той не се възползва.

Тогава не бе обявен срок на договора между Левски и Делио Роси. Четири дни по-късно - на 08.08.2017 г., сините представиха италианеца на пресконференция. Треньорът дебютира официално начело на отбора на 13 август при 2:0 над Дунав на "Герена".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация