Италианската прокуратура разследва Милан, акционер на Арсенал иска клуба

15:51
Италианската прокуратура разследва Милан, акционер на Арсенал иска клуба

Италианската прокуратура е започнала разследване срещу Милан, пишат медиите на Апенините. "Гадзета дело спорт" и торинският вестник "Тутоспорт" информират, че властите разследват "росонерите" заради подозрителни финансови преводи при сключването на сделката между Берлускони и китайския консорциум, който купи клуба. 

В същото време ръководството на Милан е отправило спешна молба към собственика Йонхон Ли за финансов превод в размер на 10 милиона евро и то преведени незабавно. Тя е за покриване на текущи плащания до края на сезона и банкова гаранция до 23 март, която трябва да бъде депозирана пред италианската футболна федерация. Йонхон Ли трябва да плати и 300 милиона евро на американски фонд до октомври, ако не иска да загуби правата си върху управлението на клуба, който купи преди почти една година с пари, взети назаем от същия фонд.

Междувременно се появиха информации, че един от акционерите в Арсенал Алишер Усманов проявява интерес към Милан. Според "Libero" Усманов е наясно със сложната финансова ситуацията на клуба и може да се опита да го откупи от Ли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация