Бразилия пречупи Германия в Берлин, Испания разби Аржентина (видео)

09:11
Бразилия пречупи Германия в Берлин, Испания разби Аржентина (видео)

Бразилия победи световния шампион Германия с 1:0 в контролна среща на "Олимпиящадион" в столицата Берлин. Двете големи футболни държави се срещнаха за първи път след полуфинала на Мондиала през 2014 г. в Бело Оризонте, в който Бундестима покоси опонента си си със зашеметяващото 7:1.

Единственият гол в двубоя отбеляза Габриел Жезус с глава в 37-ата минута и така Селесао взе частичен реванш за срамната загуба у дома преди четири години.

Преди Световното първенство в Русия двата отбора ще изиграят още по две контроли. Германия ще играе на 2 юни с Австрия и на 8 юни със Саудитска Арабия, а Бразилия - на 3 юни с Хърватия и на 10 юни с Австрия.

Испания в същото време разби Аржентина с 6:1 в Мадрид на стадион "Уанда Метрополитано" пред 65 500 зрители. Иско стана автор на хеттрик, по един гол добавиха Диего Коста, Тиаго Алкантара и Яго Аспас, а почетното попадение за гостите отбеляза Николас Отаменди. Звездата на Аржентина Лионел Меси пропусна мача заради контузия в подколянното сухожилие. Травмата не е сериозна, но треньорският щаб на "гаучосите" реши да му даде почивка. Нападателят на Барселона бе сред зрителите и след шестия гол на Ла Фурия напусна трибуната. Аржентина в този мач повтори антирекорд - южноамериканският тим досега бе губил със същия резултат през 1958 г. от Чехословакия и през 2009 г. от Боливия. На Мондиала в Русия Аржентина е в група с Хърватия, Исландия и Нигерия.

В друга контрола Англия и Италия завършиха 1:1 на стадион "Уембли" пред 83 000 зрители. Джейми Варди даде преднина на островитяните в 26-ата минута, а Лоренцо Инсиние изравни три минути преди края на редовното време. На предстоящия Мондиал Англия е в група с Белгия, Панама и Тунис, а Италия не успя да се класира за финалите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация