Мъри потвърди завръщането си на кортовете

18:13
Мъри потвърди завръщането си на кортовете

Възстановяващият се от операция на бедрото Анди Мъри е потвърдил, че ще участва на турнира на трева в Хертогенбош, който започва на 11 юни и е част от подготовката за Уимбълдън.

0-годишният Мъри не е играл, откакто загуби на 1/4-финалите на Уимбълдън миналата година, след което няколко месеца пробва медикаментозно решение на проблема, но след като то не подейства, се подложи на операция в началото на тази година. Първоначално шотландецът бе обявил, че ще се завърне в Тура на турнира в Куинс, но днес стана ясно, че има намерение да го направи седмица по-рано в Хертогенбош. 

"Чувал съм много хубави неща за този турнир и за това, че кортовете са отлични. Това е перфектният начин за мен да се подготвя за Уимбълдън", коментира носителят на три титли от Големия шлем. 

Наскоро Мъри поднови тренировки в академията на Патрик Муратоглу, като е възможно той да реши да се завърне на корта дори по-рано, като заяви участие в някой от турнирите от сериите Чалънджърр на трева през май - в Глазгоу или Лоубъроу.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация