Арсенал разгроми Стоук Сити (видео)

17:58
Арсенал разгроми Стоук Сити (видео)

Арсенал стигна до убедителна победа с 3:0 в домакинството си срещу Стоук Сити, въпреки че в голям период от двубой изнерви феновете си с безидейната си игра. На "Емиратс" се виждаха доста празни места, а играчите на Арсен Венгер демонстрираха нагледно причината. Те не показаха нищо съществено почти до края на мача, а съперникът им, който бе добре организиран, пропусна на два-три пъти да открие резултата.

Обамеянг откри резултата 15 минути преди края от дузпа. След това домакините се успокоиха и стигнаха до още два гола, дело отново на Обамеянг и на резервата Лаказат от дузпа.

Стоук ограничи атаките на Арсенал, който в първия половин час на срещата рядко стигаше до вратата на съперника. Всъщност тимът на Пол Ламбърт можеше да открие резултата в четвъртата минута, когато Шердан Шакири отправи красив удар от границата на наказателното поле, но топката мина встрани от вратата.

Гостите играеха отлично в средата на терена, въпреки че съперникът им владееше топката в големи периоди. Лондончани не правеха нещо съществено с нея, а когато я губеха, това водеше до контраатаки. След поредицата от слаби резултати в първенството феновете на Арсенал вече не вярват на своите любимци и на "Емиратс" се виждат доста празни места.

В 23-ата минута след разбъркване в наказателното поле все пак артилеристите можеха да поведат. Удар на Уилшър бе блокиран, а техничен опит на Рамзи да прехвърли излезлия Бътланд завърши с греда. Липсата на идеи в играта на Арсенал изнерви привържениците на тима. Отборът на Арсен Венгер не успяваше да създаде голово положение, като играчите не демонстрираха достатъчно агресия и желание.

Темпото продължи да бъде ниско и в началото на второто полувреме, а мачът се оживи след 60-ата минута. На терена за домакините се появи Александър Лаказат и той раздвижи атаката на тима. Стоук обаче бе отборът, който трябва да съжалява, че не поведе в резултата. Първо Шакири нацели гредата директно от ъглов удар, а в 71-ата минута влезлият като резерва Саидо Берахино бе изведен сам срещу Оспина, но вратарят блокира удара му.

Арсенал отговори с няколко добри атаки, като Обамеянг не успя да реализира, въпреки че се озова сам срещу Бътланд, като няколко негови съотборници не успяха да добутат топката в мрежата след неговия опит. При последвалия ъглов удар Чембърн пропусна отлична възможност, след като бе оставен непокрит. Отборът на Венгер все пак успя да поведе в 75-ата минута. Тогава Йозил бе повален в наказателното поле, а от последвалата дузпа Обамеянг откри резултата.

След попадението Арсенал заигра по-уверено и показа на какво е способен. Четири минути преди края Обамеянг получи много пространство в наказателното поле и отбеляза втория си гол в мача. Минута преди края домакините получиха втора дузпа за нарушение на Ндиайе срещу Лаказат и французинът бе точен от бялата точка, като оформи крайното 3:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация