Велика нощ за Ливърпул! "Червените" сгазиха Манчестър Сити (видео)

23:39
Велика нощ за Ливърпул! "Червените" сгазиха Манчестър Сити (видео)

Ливърпул разгроми Манчестър Сити с 3:0 на "Анфийлд" в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига. Резултатът в мача откри Мохамед Салах в 12-ата минута. Алекс Окслейд-Чембърлейн удвои в 21-ата минута. Садио Мане пък направи резултата класически в 31-ата минута.


Първата по-интересна ситуация бе в 5-ата минута, когато Льорой Сане нахлу в наказателното поле и стреля почти от нулев ъгъл, като топката ба избита в корнер.


Ливърпул обаче откри резултата в 12-ата минута. Тогава Роберто Фирмино бе изведен на скорост, неговият удар бе спасен от вратаря, но бразилецът веднага реагира и отново стигна до топката, за да я продължи към Мохамед Салах, който отблизо нямаше как да сгреши за 1:0.


Манчестър Сити можеше веднага да отговори. В 13-ата минута Сане се възползва от грешка при изнасянето на топката, напредна и стреля, но покрай вратата.


В 21-ата минута резултатът бе удвоен. Алекс Окслейд-Чембърлейн получи на около 25 метра от вратата и изстреля истински снаряд, с който не остави шансове за реакция на Едерсон.


В 31-ата минута Ливърпул стигна и до трети гол. Мохамед Салах центрира елегантно в наказателното поле, където Садио Мане се извиси и с глава прострела вратата на съперника.


В 40-ата минута Роберто Фирмино опита далечен удар, който не се получи особено добре и мина високо над вратата.


В 45-ата минута домакините бяха близо и до четвърти гол. Вирджил ван Дайк стреля с глава и топката профуча опасно близо до гредата.


Второто полувреме започна с натиск на Манчестър Сити. В 50-ата минута Николас Отаменди стреля с глава след корнер, но над вратата.


В 52-ата минута и Льорой Сане отправи хубав изстрел от воле, но не намери очертанията на вратата.


Минута по-късно Ливърпул остана без звездата си Мохамед Салах, който напусна терена контузен, а мястото му зае Жоржиньо Вайналдум.


Първата по-интересна ситуация за Ливърпул през втората част дойде едва в 72-ата минута. Доминик Соланке напредна на скорост и центрира в наказателното поле, където Мане бе на добра позиция да отбележи четвърти гол, но в последния момент защитник се хвърли самоотвержено и попречи на нападателя да уцели вратата.


В 84-ата минута Манчестър Сити успя да отбележи гол във вратата на Лорис Кариус, но той не бе заетен заради доста тънка засада на Сане. В крайна сметка последният съдийски сигнал ознаменува блестяща победа на мърсисайдците, които ще влязат в реванша като абсолютни фаворити.


ЛИВЪРПУЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 3:0

1:0 Салах (12)
2:0 Окслейд-Чембърлейн (21)
3:0 Мане (31)


Ливърпул: Кариус, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Ловрен, Робъртсън, Милнър, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн, Фирмино, Салах, Мане


Ман Сити: Едерсон, Уокър, Компани, Отаменди, Лапорт, Гюндоган, Де Бройне, Сане, Силва, Фернандиньо, Жезус

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари