Пеп: Триумф срещу Юнайтед ще ни помогне за реванша с Ливърпул

11:07
Пеп: Триумф срещу Юнайтед ще ни помогне за реванша с Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола изрази мнение, че неговият отбор ще получи мощен емоционален заряд, ако днес победи Манчестър Юнайтед и си гарантира титлата във вътрешното първенство.

"Гражданите" се нуждаят само от една победа за победа в Премиършип, но всички мисли в момента са насочени към подготовката за реванша от Шампионската лига с Ливърпул, който срази Сити с 3:0 в първия мач. Ответната среща ще се играе във вторник в Манчестър.

"Резултатът от градското дерби може да ни помогне емоционално да се подготвим за двубоя във вторник. Смятаме да спечелим това дерби, въпреки че мислите ни донякъде ще бъдат насочени към следващия мач. Искаме да отпразнуваме шампионската титла у дома, при пълен стадион и запалянковци, подкрепящи отбора, те заслужават това. Ние обаче сме уморени, а Юнайтед почиваха цяла седмица. Остават ни седем срещи и ни е нужно да спечелим една или две от тях. Работата е почти свършена, близо сме до титлата. Съвпадение е, че можем да станем шампиони при успех в дербито с Юнайтед", коментира Гуардиола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация