Реал и Атлетико врътнаха равен в полза на Барса (видео)

19:12
Реал и Атлетико врътнаха равен в полза на Барса (видео)

Реал Мадрид и Атлетико Мадрид приключиха при 1:1 в голямото столично дерби от 31-ия кръг на Ла Лига, играно на "Сантиаго Бернабеу". Кристиано Роналдо (53) и Антоан Гризман (57) оплетоха топката в мрежите на двамата вратари. Сблъсъкът ще се запомни с цели 36 удара (27:9) и страхотните намеси на вратарите. От равенството най-доволни са в лагера на Барселона. Каталунците увеличиха преднината си на върха - 11 точки пред Атлети и 15 пред Реал.

 

През първото полувреме европейският крал завъртя истинска торнадо пред наказателното поле на Ян Облак. Символичните домакини отправиха повече от дузина удари, треснаха две греди и като цяло могат да съжаляват, че не взеха голова преднина. В седмата минута "лос бланкос" изпълниха късо корнер и топката стигна опасно до Тони Кроос в наказателното поле, а германецът не успя да продължи атаката. В деветата Бейл игра с глава след корнер, а Кристиано беше абсолютно сам на втората греда, но не се ориентира да нанесе удар и пропусна от два метра.


В 11-ата Кроос разпери ръце с искане за дузпа след схватка с Хуанфран, но съдията Естрада Фернандес не уважи претенциите. Съдийските анализатори в Испания се раздвоиха за положението. В 12-ата Марко Асенсио разтресе гредата някъде около сглобката след отсечен удар към близкия ъгъл. В 20-ата Кристиано нанесе зловещ шут, отразен от Ян Облак, който прати топката в пореден корнер. В 28-ата Рафаел Варан изпусна от малкото наказателно поле, след като успя да стреля след статично положение. Секунди по-късно Бейл се извиси, но не нанесе добър удар.

 

В 30-ата най-сетне дойде ситуация и пред Кейлор Навас. Диего Коща се включи отдясно на атаката, напредна и шутира мощно към близкия ъгъл - костариканският вратар беше покрил добре ъгъла. В 42-ата Марсело завъртя великолепно топката към далечната сглобка. Кълбото се удари някъде, където двете греди се срещат. При добавката Облак спаси силен шут на Даниел Карвахал. В 45-ата страничният съдия сгреши и размаха флага за засада, въпреки че Витоло тръгна зад центъра при паса. В крайна сметка полувремето завърши без попадение.

 

В 53-ата Кристиано откри резултата след прекрасен удар от въздуха, вкарвайки в десети пореден официален мач за Реал. След центриране отляво Люка Ернандес увисна и Роналдо шутира от воле, наказвайки безмилостно Облак с изстрел от десет метра. Четири минути по-късно "рохибланкос" изравниха. Останаха съмнения дали Гризман не е в засада, той намери Витоло, Навас чукна леко топката, но тя попадна у Гризман, който я прати в мрежата от девет метра - 1:1. Повторенията показаха, че френският нападател е в засада, макар и с мъничко.


Две минути по-късно гостите от Wanda Metropolitano можеха да направят пълен обрат. "Белите" не съумяха да изчистят, топката попадна у Коке, който шутира мощно от десет метра, ала Навас прояви великолепен рефлекс и изби. В 63-ата Зидан извади Кристиано и пусна Карим Бензема. В 70-ата Гризман пусна чудесна топка за Саул, той включи на скорост за контраатака, изпусна момента за подаване и стреля опасно покрай далечната греда.


В 74-ата Диего Годин удари с ръка в лицето Лукас Васкес - реферът прецени, че това е неволно и остави ситуацията в наказателното поле без последствия. Модрич потърси близкия ъгъл с нелош удар - покрай гредата.


В 81-ата Варан не изчисти добре, Гризман овладя перфектно, ала успоредното му подаване към Анхел Корея не беше достатъчно точно. В 91-ата Серхио Рамос стреля прецизно от пряк свободен удар - Облак показа майсторство и изби над гредата. След последвалия корнер капитанът на Реал беше изпуснат на първа греда, ала не беше точен при насочването.


В крайна сметка мадридската схватка остана без победител. И двата тима ще се концентрират върху по-важните си турнири - съответно Шампионската лига и Лига Европа.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация