ШЛ вече е мираж за Челси след поредна издънка (видео)

20:28
ШЛ вече е мираж за Челси след поредна издънка (видео)

Отборът на Челси пропусна множество положения, а Джо Харт изигра фантастичен мач и със серия от впечатляващи спасявания донесе точка на Уест Хям.


Лондонското дерби завърши 1:1. Сесар Аспиликуета откри резултата малко преди почивката, а влезлият като резерва Хавиер Ернандес изравни в 73-ата минута.


Така “сините” почти се простиха с място в Шампионската лига, тъй като изостават на 10 точки от четвъртия Тотнъм. Точката пък е доста ценна за “чуковете”, които са на шест точки над зоната на изпадащите.

 

Уест Хям започна агресивно лондонското дерби срещу Челси. “Чуковете” се опитваха да контролират играта и направиха няколко добри атаки. Първата ситуация обаче бе пред тяхната врата. Още в петата минута Еден Азар отправи прекрасен удар от дистанция, но Джо Харт се намеси. Белгиецът няма гол в последните шест мача.

 

Арнаутович пък създаваше проблеми на защитата на домакините. Отбраната се справи с центриране на Жоао Марио към него, но в 14-ата минута бе изпуснат. Нападателят получи топката в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от Кейхил.


Челси постепенно взе инициативата и имаше предимство в следващите минути. Положенията обаче не бяха много. Удар на Вилиан бе отклонен и топката излезе в ъглов удар. Алваро Мората прати топката в мрежата след подаване на Азар, но попадението бе отменено поради засада. Белгиецът отново намери Мората след половин час игра. Бившият нападател на Реал Мадрид и Ювентус успя да насочи топката от трудна позиция, но тя мина на сантиметри от гредата.

 

Отборът на Конте усили натиска и Вилиан бе близо до откриване на резултата. След комбинация между Мората и Азар бразилецът бе изведен, но Джо Харт излезе отлично и предотврати гола. При последвалия ъглов удар Челси поведе. Виктор Моузес изпълни бързо, топката се отклони в няколко футболисти, които опитаха да играят с глава, и се озова в краката на Аспиликуета, който я насочи към мрежата.


След почивката превъзходството на Челси стана още по-осезаемо. “Сините” създаваха голова опасност през няколко минути. При първата Азар намери Вилиан, но той не успя да нанесе достатъчно точен удар. По-късно Алонсо проби отляво, а острото му центриране мина на сантиметри от Вилиан и топката дойде неудобно за Мората. Испанецът намери Моузес, но той стреля високо над вратата.


Мората пропусна добра възможност в 55-ата минута, когато се извиси и стреля с глава, но над вратата. След час игра Алваро прати топката в мрежата, но за втори път от началото на двубоя негово попадение бе отменено поради засада.


Тимът на Конте продължи да доминира и да пропуска, като следващата възможност бе пропиляна от Виктор Моузес. Така след много пропуски Челси бе наказан. В 73-ата минута влезлият като резерва Хавиер Ерненадес изравни резултата. Мексиканецът се появи на терена три минути преди това. Защитата на домакините не се ориентира добре, Арнаутович реагира бързо, стигна до топката и я върна към Чичарито, който я заби в мрежата. За него това бе девети гол във вратата на Челси в кариерата му.

 

Попадението даде увереност на “чуковете”, а в следващите минути атаките се редяха и към двете врати. Джо Харт направи невероятно спасяване след прекрасен удар на Алонсо. Арнаутович пък бе в основата на напрежение пред вратата на Куртоа. Азар опита изстрел, а влезлият като резерва Оливие Жиру стреля с глава, но топката така и попадаше в мрежата. След удара на французина Харт се намеси фантастично и отклони кълбото в гредата.

 

ЧЕЛСИ - УЕСТ ХЯМ 1:1


1:0 - Аспиликуета (36)
1:1 - Ернандес (73)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация