Зидан: Заслужено сме на 1/2-финалите

10:25
Зидан: Заслужено сме на 1/2-финалите

Зинедин Зидан не скри радостта от класирането на неговия Реал Мадрид за полуфиналите в Шампионската лига. В изключително оспорвана битка настоящият носител на трофея загуби у дома с 1:3 от Ювентус, но с общ резултат 4:3 Кралския клуб си гарантира място в топ 4 на турнира за осма поредна година. Мачът вървеше към продължения, но в самия край Кристиано Роналдо вкара гол от спорна дузпа, която класира Белия балет за 1/2 финалите.

"Това беше дузпа, казаха ми, че има нарушение и че това е дузпа. Въпреки това аз не успях да видя ситуацията. Реферът обаче я отсъди и ние не можем да променим нищо. Според мен обаче това бе дузпа", заяви след срещата Зидан.

"Кристиано е свикнал да бъде в подобни ситуации. Той не се поддава на напрежението, а просто вкара дузпата и ни гарантира класирането за полуфиналите. Нямам какво повече да кажа. Класирахме се за следващата фаза и сме много щастливи от този факт. Съперникът ни игра добре, докато ние не показахме най-доброто си лице, но въпреки това не се отказахме до самия край. Мисля, че с показаното в двата мача си заслужихме класирането за полуфиналите и можем да сме доволни от това", коментира още френският специалист.

Зидан призна също, че ранният гол е на Ювентус е разстроил доста играта на неговия тим. "Не мисля, че това бе странен мач. Просто не очаквахме да получим гол още в първата минута. След като обаче това се случи загубихме увереността си, докато противникът доби още по-голямо самочувствие. Те започнаха срещата с правилната нагласа, а ние не и затова имахме проблеми с контролирането на мача."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари