Делио Роси прави нова въртележка

11:10
Делио Роси прави нова въртележка

Въпреки успеха с 2:0 над ЦСКА в първи полуфинал за Купата на България Делио Роси не даде почивка на отбора. Причината е, че сините са в тежка серия от мачове. Утре те приемат Лудогорец на „Герена". Двубоят е от 20:00 часа.


Срещата е много важна и за двата отбора - разградчани искат да запазят аванса си от шест точки пред ЦСКА. Сините пък в момента са четвърти - място, което не гарантира дори участие в бараж за Лига Европа. След сблъсъка с орлите на Левски му предстои двубой срещу ЦСКА в сряда, 18 април. На 25-и пък е реваншът с армейците за купата.


За да запази състава си свеж за всичките срещи, Роси отново ще прибегне до въртележка на играчи. Той не се плаши да заменя понякога по половин отбор за дадена среща спрямо предходната. Същото важи и за схемата - така бе срещу ЦСКА онзи ден. Очаква се шанс за изява по единия фланг на атаката срещу разградчани да получи Жерсон Кабрал. Възможно е да започне и Прохазка, който бе резерва срещу армейците. В средата на терена пред Роси не липсват опции - може да заложи на Васил Панайотов и/или Жорди Гомес, въпреки че са на получаването на един картон от наказание. В нападение своя момент чака Станислав Костов.


През пролетта италианецът не пипа само трима от бранителите - Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон и Милош Цветкович. Добрата новина за италианеца е, че няма играчи с травми от двубоя с армейците. Едва ли в групата за утрешния мач с разградчани ще попаднат Ривалдиньо и Аймен Белаид, които лекуват контузии.

"Тема Спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация