Един измежду Байерн и Реал няма да пътува за Киев - жребият за Шампионската лига

15:19
Един измежду Байерн и Реал няма да пътува за Киев - жребият за Шампионската лига

Европейските колоси Байерн Мюнхен и Реал Мадрид се срещнаха на 1/2-финалите в Шампионската лига, отреди тегленият днес жребий в Нион. В другата битка за финала излизат Ливърпул и Рома. Срещите са на 24/25 април и 1/2 май.

 

Баварци и мадридчани имат богата история на своето съперничество. Последната глава от тази титанична схватка беше написана през миналия сезон, когато "лос бланкос" отстраниха мюнхенци след много драма и скандални съдийски решения в реванша. Настоящият треньор на Байерн Юп Хайнкес се завръща на "Сантиаго Бернабеу", след като изведе "лос меренгес" до европейски триумф преди 20 години. Играчи като Хамес Родригес и Ариен Робен имат сметките за уреждане с кралския клуб.

 
 
 

Другият сблъсък - между Ливърпул и Рома, също е с интересна предистория. Римляните имат един финал в Купата на европейските шампиони (1984) и тогава прекланят глава именно след поражение от мърсисайдци. Италианците ще търсят реванш срещу мотивирания тим на Юрген Клоп.

 

Настоящият крал на Европа Реал Мадрид преследва трета поредна и рекордна 13-а корона, след като се измъкна от знаменит провал при домакинството си срещу Ювентус. Германската машина на Юп Хайнкес тепърва ще показва мощта си, тъй като до момента така и не среща равностойна съпротива. Възроденият Ливърпул на Юрген Клоп мечтае за нова славна страница в богатата си история. След като развенчаха мита за непобедимия Манчестър Сити, мърсисайдци са силно мотивирани да покажат силата си срещу нов именит съперник. Италианският Рома хвърли голямата бомба с отстраняването на Барселона и бленува за нещо още по-голямо.

 

Полуфиналистите имат общо 22 трофея зад гърба си, като само римляните не са се докоснали до голямата купа.

 

1/2-финалите в Шампионската лига (24/25 април и 1/2 май):

 

Байерн Мюнхен - Реал Мадрид (24 април и 2 май)

 

Ливърпул - Рома (25 април и 1 май)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация