Берое спечели битката за Тракия (видео)

17:14
Берое спечели битката за Тракия (видео)

Ботев Пловдив загуби с 2:3 като гост на Берое в драматичен двубой от 29-ия кръг на Първа лига. Освен пет попадения Дербито на Тракия предложи равностоен и хубав футбол на зрителите на стадиона в Стара Загора, а домакините изковаха успеха си с голове в края на двете полувремена. 

"Заралии" поведоха две минути преди почивката след автогол на Димитър Пиргов. Стивън Петков изравни в началото на втората част, Мартин Камбуров от дузпа върна аванса на своя отбор, а малко след това Иван Бандаловски също си вкара автогол, за да възстанови за втори път равенството. Победата за Берое донесе Борислав Цонев в 89-ата минута.

Първата опасност за една от двете врати бе в 24-ата минута, когато след центриране от десния фланг по атаката на домакините Педро Еуженио бе оставен да овладее топката и да я подготви за удар, но Пламен Димов застана на пътя на изстрела и успя да блокира шута.

В 32-ата минута и Ботев създаде първата си реална голова опасност. Серкан Юсеин намери с хубав пас на левия фланг Дуде Ндонгала, французинът влезе в наказателното поле и с много добър техничен удар насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата, но с отличен плонж Душан Перниш успя да отклони в ъглов удар.

В 37-ата минута „жълто-черните” пропуснаха страхотен шанс да открият резултата след прекрасна атака и пропуск на Жоао Пауло. Дуде Ндонгала разсече защитата на беройци с пас към Лъчезар Балтанов, капитанът продължи надясно към свободния в наказателното поле бразилец, който шутира, но защитник успя да отклони топката малко пред голлинията.

Стигна се до 43-ата минута, в която домакините успяха да поведат в резултата, като това се случи и със сериозна доза шанс. След атака по левия фланг топката стигна до Педро Еуженио, който стреля слабо по тревата, но топката се отклони в крака на Димитър Пиргов и прехвърли плонжиращия да я лови Иван Чворович за 1:0.

На полувремето Николай Киров пусна в игра Стивън Петков на мястото на Диого Кампос и само след седем минути на терена таранът продължи изумителната си серия от голови включвания с игра. Стивън възстанови равенството с прекрасно изпълнение с глава след центриране отдясно на Жоао Пауло – 1:1. 

Берое си върна аванса от един гол след точно час игра. Автор на втория гол за старозагорци бе Мартин Камбуров, който реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Серкан Юсеин срещу Борислав Цонев 2:1.

Още в следващата атака Ботев можеше да изравни отново, но късметът пак покри домакините след много красив удар на Лъчезар Балтанов от около 20 метра, който обаче срещна лявата греда на беройската врата.

В 65-ата минута „канарчетата” все пак стигнаха до ново равенство след автогол на Иван Бандаловски. След двойно подаване със Стивън Петков Жоао Пауло нахлу в наказателното поле и центрира прострелно към Дуде Ндонгала, а в опита си да изпревари нападателят на Ботев, Бандаловски засече топката в собствената си врата за 2:2.

В 85-ата минута Ботев пропусна златен шанс да поведе, след като една крачка не стигна на Стивън Петков да се измъкне от засадата и да се отскубне очи в очи с вратаря на Берое, а минута преди края на редовното време "зелените" от Стара Загора успяха да измъкнат трите точки след гол с глава на Борислав Цонев за крайното 3:2.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация