Барса се отърси с успех срещу Валенсия (видео)

20:09
Барса се отърси с успех срещу Валенсия (видео)

Барселона остава непобедена в Примера дивисион след 32 кръга и води с 14 точки преднина, а днес се наложи с 2:1 над Валенсия. След като отпаднаха в Шампионската лига, днес играчите на Ернесто Валверде регистрираха 39 мача без поражение, което е нов испански рекорд.

Барселона е на върха с 82 точки, с 14 пред Атлетико (Мадрид), който утре е домакин на Леванте.

Валенсия взе инициативата от самото начало на мача и създаде първите голови положения, като Гонсало Гуедес беше близо до попадение. Но един пресечен пас от Фелипе Коутиньо и подаване към Луис Суарес се превърна в гол за каталунците още в 15-ата минута, след като уругваецът прониза Нето.

Марк Андре тер-Щеген трябваше да извади над гредата удар на Родриго, след като гостите натиснаха отново. Но пет минути след началото на второто полувреме домакините дублираха своята преднина, след като Самюел Юмтити с мощен изстрел прати топката в мрежата след центриране на Фелипе Коутиньо от корнер.

Валенсия не се предаде, а Барселона трябваше да плати цената на една грешка на Осман Дембеле, който беше наказан заради глупаво единоборство срещу Хосе Гая. Дани Парехо прати топката под тялото на плонжиралия вратар Тер Щеген.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация