ФИФА започна инспекция на Мароко за Мондиал 2026

14:28
ФИФА започна инспекция на Мароко за Мондиал 2026

Група от пет експерти на ФИФА пристигна в Мароко, за да започне оглед на страната за готовността ѝ да приеме Световното първенство по футбол през 2026-та година. За момента северноафриканската държава е една от двете кандидатури за домакинство на Мондиала, като другата е съвместна такава на САЩ, Канада и Мексико.

От утре представителите на футболната централа ще започнат оглед на спортната и пътната инфраструктура на Мароко, като ще посетят стадиони, тренировъчни центрове, фен зони и медийни центрове. 

" Мароко предлага на ФИФА и световната футболна общност една иновативна и компактна концепция, която ще осигури операционна ефективност, страхотна печалба и дългогодишно футболно наследство в Мароко и Африка. Световното първенство в Мароко няма бъде само един източник на гордост, но и страхотен катализатор за развитие", коментира президентът на Организационния комитет Мулай Хафид Елалами.

Заради решението на ФИФА правата за домакинство на Световни първенства да се разпределят из целия свят, европейски и азиатски страни нямат право да кандидатстват за Мондиала през 2026, тъй като следващите два шампионата са в Русия и Катар. Домакинът на Мондиал 2026 ще бъде определен на 13 юни, ден преди началото на първенството в Русия, като ако Изпълнителното бюро на ФИФА не одобри нито една кандидатура, ще бъдат поканени и страните от Европа и Азия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
17.04.2018 16:11

това ще е ужас за посетителите и пир за джепчиите