Любо Ганев представи Купата за Световното по волейбол на Бойко Борисов

11:07
Любо Ганев представи Купата за Световното по волейбол на Бойко Борисов

Волейболната легенда Любо Ганев показа пред премиера на България Бойко Борисов купата, която ще бъде връчена на победителя в предстоящото Световното първенство за мъже, на което страната ни е домакин съвместно с Италия. В следващите месеци шампионският трофей ще обиколи редица български градове като част от промотирането на надпреварата, която ще се проведе от 9-и до 30-и септември.

„Благодарение на вас и вашето правителство тази купа вече е в България. Радвам се, че точно тук е първата стъпка на купата, която в следващите няколко месеца ще обиколи много градове в страната. Надявам се и че за последно тя ще бъде в ръцете на някой от нашите волейболисти“, заяви Ганев, който е и изпълнителен директор на организационния комитет на първенството.

От своя страна Борисов заяви, че страната ни очаква силно представяне от „лъвовете“. „Осигурихме 10 000 лева за Световното първенство и затова разчитаме много на нашите момчета да зарадват българите на най-голямото спортно събитие. Българите обичат волейбола, така че разчитаме много на вас“, коментира премиерът.

България попадна в Група Д с действащия шампион на планетата Полша, Финландия, Иран, Пуерто Рико и Куба. Всички срещи от тази фаза на турнира националният ни тим ще изиграе в емблематичната зала “Конгресна” в Двореца на културата и спорта във Варна. В първия си мач от турнира играчите на Пламен Константинов ще се изправят срещу състава на Финландия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация